Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….

Από μικρή άκουγα πως η Ελλάδα ¨τρώει¨ τα παιδιά της και δεν το καταλάβαινα….

Ήρθαν λοιπόν ετούτες οι μέρες για να φανεί ξεκάθαρα σε όλους τι σημαίνει αυτή η φράση…

Σε ένα ¨αδηφάγο κτήνος ¨έχει μετατραπεί το κράτος μας, με ένα στόμα τεράστιο, όπου κάθε ένας αντιπρόσωπος είναι κι ένα σάπιο , μολυσμένο δόντι του…

Αλίμονο σ΄αυτόν που θα τον βάλει στο στόχαστρο και τον δαγκώσει το κτήνος…Θα τον μολύνει και θα τον αρρωστήσει, πρώτα ψυχικά κι έπειτα αργά και σταθερά θα του ρουφήξει όλη την ενέργεια του.

Κι αυτό ήδη το ζουν οι επιχειρηματίες της μικρής Ελλάδας μας και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ανάσα του κτήνους έχει ήδη μολύνει τον ύπνο τους και την ηρεμία τους.

Στο άκουσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων, δεν αντέδρασε κανείς γιατί όλα είχαν ένα κοινό και ανώτερο σκοπό , αυτόν της υγείας. Το κράτος υποσχέθηκε βοήθεια και μέτρα στήριξης, που όμως, όταν ήρθε η ώρα να το κάνει και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες από τη δαγκωνιά που τους έδωσε, σε πολλούς όχι μόνον δεν βοήθησε αλλά τους δάγκωσε ξανά και ξανά….

Ναι, ίσως ακούγεται φρικιαστική η περιγραφή αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις την παρούσα κατάσταση στη χώρα με τις μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις.

Ωραία, να κατανοήσουμε όλοι πως υπάρχει θέμα και πρέπει ένα διάστημα κάποιων μηνών να είναι όλα κλειστά για το καλό όλων…

Γιατί κάνεις εξαιρέσεις κι αδικείς ένα μεγάλο αριθμό της τάξης 200.000 επιχειρήσεων στη χώρα;;; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι;;; Δεν έχουν οικογένειες;;; Δεν τρέχουν τα έξοδα τους στην επιχείρηση;;;

Με ποια λογική ο υπουργός ανάπτυξης δήλωσε τα παρακάτω:

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων:

«Συνεχίζουμε και τον μήνα Φεβρουάριο να νοούμε ως πληττόμενες τις επιχειρήσεις που ανοίγουν το λιανικό τους εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι και τον μήνα Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις θα λάβουν όλα τα μέτρα στήριξης που λάμβαναν και την περίοδο που ήταν κλειστές. Προφανώς, εφόσον κάνουν κάποιο τζίρο, δεν θα μπορούν να πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όμως, θα δικαιούνται μείωση ενοικίου, αναστολή των πληρωμών και όλα τα υπόλοιπα». (Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/52525/a-gewrgiadhs-oi-epixeirhseis-poy-oa-kanoyn-tziro-den-oa-mporoyn-na-paroyn-epistreptea-prokatabolh )

Κι όμως …επιχειρήσεις όπως φούρνοι, όπως μεγαλογιατροί κι ένα σωρό που δεν έκλεισαν ποτέ κι έκαναν αυτόν τον κάποιον τζίρο πήραν χρήματα, ενώ άλλες που έκλεισαν διαβάστε παρακάτω να δείτε πόσο αδικήθηκαν. Δεν έχω κάτι με όποιες επιχειρήσεις έλαβαν βοήθεια γιατί κανονικά θα έπρεπε όλοι μα όλοι να βοηθηθούν και να μην νιώθει αδικία κανείς….

Και θα αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας νεαρής επιχειρηματίας, ένα κοριτσάκι 24 ετών, που τόλμησε στη χώρα της να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της…Να στήσει από το μηδέν το μικρό ινστιτούτο Αισθητικής, το δικό της παλατάκι και με όλη τη μόρφωση των σπουδών της και τις γνώσεις της, αλλά και με μεράκι κι αγάπη περίσσια να δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο, βάζοντας όσα χρήματα είχε και να εξασκήσει την επιστήμη που τόσο αγάπησε.

Οι Αισθητικοί ανήκουν από το 1978 στα επαγγέλματα υγείας κι αποκτούν την ίδια βαρύτητα με τα υπόλοιπα επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας. Είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία που μπορεί να ασκεί θεραπευτική αισθητική προσώπου και σώματος με σκοπό τη διατήρηση και την εξισορρόπηση του υγιούς δέρματος… (ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ).

  • Σε στήριξε το κράτος στην προσπάθεια σου να ξεκινήσεις από το μηδέν μια επιχείρηση;;; Ως γυναίκα , ως νεαρή επιχειρηματίας;;;;

  • Όχι, καθόλου…χρήματα δεν δικαιούμουν από κανέναν πρόγραμμα, γιατί όσα υπήρχαν αφορούσαν επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 3 ατόμων κι εγώ έχω μόνη μου την επιχείρηση μου. Το κράτος δεν στηρίζει τους επιχειρηματίες που ξεκινούν μόνοι τους…δυστυχώς. Η μόνη βοήθεια ήταν με βάση τις αποδείξεις που παρουσίασα για τις αγορές να έχω μια απαλλαγή από την ΑΑΔΕ για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως το τρελό και παράλογο ήταν πως από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα τις εργασίες στο χώρο, για να στηθεί η επιχείρηση, ξεκίνησε και η έναρξη εργασίας, δηλαδή η εισφορά μου στο ασφαλιστικό ταμείο, στον ΕΦΚΑ….μα αυτή τη στιγμή και για πόσους μήνες θα βάζω λεφτά στο στήσιμο της επιχείρησης και δεν θα έχω ούτε ένα ευρώ κέρδος …πώς να σας πληρώσω;;; Δεν τους ένοιαξε καθόλου …ΟΧΙ , δεν με βοήθησε κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση στην επιχείρηση μου. Μόνη μου την ξεκίνησα αλλά μοιράζομαι μαζί τους τα έσοδα μου, τα οποία διεκδικεί η ΑΑΔΕ, το ΕΦΚΑ αλλά και η τράπεζα μέσω του POS
  • Τώρα με την καραντίνα είσασταν κλειστά;;;
  • Ναι, αν και είμαστε επάγγελμα υγείας και θα μπορούσαμε όπως και οι γιατροί να δεχόμαστε ένα ραντεβού τη φορά, ούτως ή άλλως εμείς έτσι λειτουργούσαμε με ραντεβού, πάντα φορούσαμε μάσκα, γάντια, ποδιά και τηρούσαμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όμως μας έκλεισαν για μήνες.
  • Πήρε η επιχείρηση την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση;;;
  • Ενώ έκανα όσα χρειαζόταν μέσω του λογιστή μου , επειδή στον μήνα Σεπτέμβριο φάνηκε κάποια κίνηση στη δουλειά μου, τα έσοδα της οποίας δεν κάλυπταν φυσικά όλα τα έξοδα των επόμενων μηνών, κρίθηκε πως δεν δικαιούμουν την επιχορήγηση και ΌΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ…ΟΜΩΣ ΔΕΗ – ΝΕΡΟ- ΕΦΚΑ- ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…
  • Κάνατε ως σύλλογος κάποιες κινήσεις;;;
  • Βεβαίως υπήρξε διαμαρτυρία από το σύλλογο Αισθητικών αλλά και πάλι μας έβγαλαν εκτός των επιχειρήσεων που δικαιούνται την επιχορήγηση…Το τρελό ήταν πως ο λογιστής μου είπε το εξής: ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ…..Είναι τρελό ό,τι συμβαίνει σ΄αυτό το κράτος ….τί θα πει όποιος προλάβει να κάνει τις αιτήσεις και να πάρει;;;
  • Και να μην δικαιούσαι πάλι;;;Γιατί να μην δικαιούνται όλοι όσοι ζημιώθηκαν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους;;; Δεν είχα καλά καλά ένα χρόνο που ξεκίνησα να δουλεύω και δες τί έγινε….Εδώ ισχύει πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της…θέλεις να δημιουργήσεις και δεν σ αφήνει να το κάνεις….

 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ …ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ…ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ στους ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ …ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ…ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ …ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙ …ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…..

ΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ…ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΑ…ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΓΧΩΝΗ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ….

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;

ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ;;;;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΓΟΣΚΟΤΩΝΟΥΝ;;;;;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ;;;;

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ….

ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ , ΣΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΟΥ…

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ….

ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ……

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.