Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Βίντεο και μαρτυρίες που "αδειάζουν" την ΕΛ.ΑΣ Την ώρα πάντως που η ελληνική αστυνομία έβλεπε "επίθεση 30 ατόμων και τραυματισμό δύο αστυνομικών", βίντεο και μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της.
Βίντεο και μαρτυρίες που “αδειάζουν” την ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα πάντως που η ελληνική αστυνομία έβλεπε “επίθεση 30 ατόμων και τραυματισμό δύο αστυνομικών”, βίντεο και μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της.

Νέα Σμύρνη: Άγρια καταστολή – Γκλοπ και χημικά σε απλούς πολίτες

Εικόνες καταστολής σε βάρος απλών πολιτών, λίγη ώρα πριν επιβληθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας (7μ.μ.) διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με τη χρήση υπέρμετρης βίας, με γκλοπ και χημικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλα άρχισαν όταν στην πλατεία εμφανίστηκαν αστυνομικοί πραγματοποιώντας ελέγχους και επιβάλλοντας πρόστιμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων περαστικών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν βλέποντας τους αστυνομικούς να ελέγχουν μία οικογένεια με ανήλικα παιδιά.

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

Κοινοποίηση από το Facebook

Τα βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς να προχωρούν σε βίαιες προσαγωγές και αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος πολιτών, την ώρα που απλός κόσμος τους καλεί να σταματήσουν, ενώ χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει έναν νεαρό να δέχεται χτυπήματα και να φωνάζει “πονάω”, με τους αστυνομικούς ωστόσο να συνεχίζουν απτόητοι να τον χτυπούν.

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

 

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

 

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

Κοινοποίηση από το Facebook

Λίγο πιο δίπλα, ένας άλλος νεαρός που επίσης διαμαρτυρήθηκε δέχτηκε εξίσου ωμή και αναίτια επίθεση με χτυπήματα απόα αστυνομικό, ο οποίος του είπε “συλλαμβάνεσαι”.

Πορεία με χειροκροτήματα και νέα επεισόδια

Η αστυνομική αυθαιρεσία στη Νέα Σμύρνη προκάλεσε την οργή και την μαζική αντίδραση εκατοντάδων πολιτών που, λίγο αργότερα, πραγματοποίησαν πορεία προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία.

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

Κοινοποίηση από το Facebook

Η πορεία έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων όσων βρίσκονταν στα μπαλκόνια τους, ωστόσο, λίγο αργότερα, η αστυνομία διέλυσε την πορεία, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η ΕΛ.ΑΣ “είδε” επίθεση 30 ατόμων

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ επέμεινε στην αρχική της θέση, κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση από ομάδα 30 ατόμων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται, βέβαια, ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμφανίζονται σε βίντεο να συμπλέκονται με πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Βίντεο και μαρτυρίες που “αδειάζουν” την ΕΛ.ΑΣ

Την ώρα πάντως που η ελληνική αστυνομία έβλεπε “επίθεση 30 ατόμων και τραυματισμό δύο αστυνομικών”, βίντεο και μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της.

Σε ένα από αυτά, φαίνεται η αναίτια επίθεση σε βάρος ενός πολίτη που διαμαρτύρεται για την επίσης απρόκλητη και αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος συμπολίτη του.

Τη στιγμή που ο νεαρός ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν τους πολίτες, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ παρεμβαίνει, του λέει “εσύ συλλαμβάνεσαι” και αρχίζει να τον χτυπά.

Δείτε το περιστατικό:

Σχετική δημοσίευση στο Facebook

Κοινοποίηση από το Facebook

“Τους χτυπούσαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν”

Την ίδια ώρα, ένας άλλος μάρτυρας από το σημείο, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα και για ποιο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν απλούς πολίτες: “Εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθειά τους να τους εξηγήσουν ότι είχαν κωδικό μετακίνησης, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα κάποιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν. Πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό. Θα δείτε ότι στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο με τις μηχανές”.

Πολιτική θύελλα για την αστυνομική βία

ΠΗΓΗ : msn.com/el-gr

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ