Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως αναφέρεται παραπάνω, θα πρέπει να περιέχει δίκαιο σε όλες τις εκφάνσεις του και για όλους τους πολίτες του.
Ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως αναφέρεται παραπάνω, θα πρέπει να περιέχει δίκαιο σε όλες τις εκφάνσεις του και για όλους τους πολίτες του.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.»

Ας σταθούμε στις παραπάνω δηλώσεις οι οποίες ανήκουν σε πολιτικό πρόσωπο και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις αλήθειες και το δίκαιο που μπορεί να κρύβουν μέσα τους.

Ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως αναφέρεται παραπάνω, θα πρέπει να περιέχει δίκαιο σε όλες τις εκφάνσεις του και για όλους τους πολίτες του.

Ας ρίξουμε μια φευγαλέα ματιά στο σημερινό δικό μας κράτος και ας το δούμε στην τελευταία δεκαετία του, όπου έχουν κυβερνήσει όλες οι κομματικές παρατάξεις από δεξιές έως και αριστερές, πόσο ¨κράτος δικαίου¨ είναι:

Το σύστημα της Υγείας έχει καταρρεύσει ολοσχερώς, μέσα σε υποδομές που υποφέρουν από ελλείψεις προσωπικού αλλά και των βασικών κι αναγκαίων εξοπλισμών.

Το σύστημα της παιδείας δοκιμάζεται σκληρά κι ανελέητα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμη και στην προσχολική ηλικία, με το άγχος των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση αλλά και την εξάπλωση του ιού μέσα στις τάξεις όπου δεν μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών και η τήρηση των αποστάσεων είναι σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτη και μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα αρνητικών καταστάσεων, να εμφανίζεται και η αξιολόγηση αντάμα με τις απειλές της κυβέρνησης πως όποιος εκπαιδευτικός δηλώσει αποχή ή απεργία για να εκφράσει την αντίθεση του στον τρόπο αξιολόγησης και στη δεδομένη χρονική στιγμή, να χάνει κάθε δικαίωμα για διεκδίκηση θέσης στελέχους.

Οι επιχειρηματίες ζουν σε έναν μόνιμο εφιάλτη που απειλεί να βάλει λουκέτο στο δημιούργημα τους, το οποίο έστησαν με τον προσωπικό τους κόπο και τη δική τους ενέργεια χωρίς την πολιτεία να είναι συμπαραστάτης, αλλά στις μέρες μας με την πολιτεία και τους πολιτικούς της να ζητούν απαξιωτικά τα κλειδιά των επιχειρήσεων …

Με τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ να κόβουν ρεύμα και νερό και να στερούν τα βασικά αυτά αγαθά, τα απαραίτητα για την επιβίωση των ανθρώπων ακόμη και σε σπίτια ηλικιωμένων, ασθενών ή οικογενειών με ανήλικα και βρέφη.

Με την ΑΑΔΕ να προχωράει χέρι χέρι με τις τράπεζες σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών.

Με τους συνταξιούχους να προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας και αντί το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ να νοιαστεί για τους παλαίμαχους της ζωής, να τους εγκαταλείπει στο έλεος της απόγνωσης με πλήρη αδιαφορία.

Με την ανεργία να μαστίζει νέους αλλά και οικογενειάρχες, οι οποίοι έχουν φτάσει στα πρόθυρα της απόγνωσης, της κατάθλιψης ή έχουν στραφεί στη μετανάστευση αναζητώντας ένα φως στο τούνελ του αύριο.

Με τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης να τάσσονται στο πλευρό των κυβερνώντων και όχι των πολιτών.

Με την ηθική να καταρρέει αποκαλύπτοντας παιδεραστές και παιδόφιλους και κάθε είδους διαστροφή να προσπαθεί να πάρει θέση ύπαρξης στην άρρωστη κοινωνία μας.

 

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ;;;

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ …ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΝΑΙ;;;;

 

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ…

ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;;;;

 

ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΔΩΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΕΤΟΥΤΟΝ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ;;;

 

ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΑΤΕ ΑΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;;;;

 

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΩΣ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ…

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΥΡΙΟΙ;;;

 

ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ, ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ…

 

ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΜΦΕΡΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΈΥΣΙΣ.

 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ…

 

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ:

ΥΓΕΙΑ-ΠΛΟΥΤΟΣ- ΚΑΛΛΟΣ- ΙΣΧΥΣ- ΦΡΟΝΗΣΗ- ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΝΔΡΕΙΑ….

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ….

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ