Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μενδώνη: Τολμάτε να αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη;
Μενδώνη: Τολμάτε να αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη;

Μενδώνη: Τολμάτε να αμφισβητείτε το ήθος του Λιγνάδη; (video)

Βαριά είναι πλέον η σκιά που πέφτει πάνω στην υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την κυβέρνηση συνολικά.

Σίγουρη για το ήθος του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή που τοποθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Εθνικό Θέατρο, ήταν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συζήτηση στη Βουλή σχετικά με καταγγελίες για σκανδαλώδεις φωτογραφικές αναθέσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός“.

Η ίδια υπερασπιζόταν, άλλωστε, με έμφαση το… ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη και μέσα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, στις 22 Ιουνίου 2020, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” και την αδιαφάνεια στις αναθέσεις, η Λίνα Μενδώνη επιτέθηκε στον ερωτώντα βουλευτή με τη φράση: “Εκτός αν εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί όχι μόνον τις ικανότητες, αλλά και το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη”, αναφέροντας πρώτο τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στη σειρά των λοιπών επικεφαλής των εποπτευόμενων πολιτιστικών οργανισμών.

Η Λίνα Μενδώνη έφτασε μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσει τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρολιάκο, που είχε φέρει την υπόθεση στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και που τόλμησε να αμφισβητήσει -κατα την άποψή της και σύμφωνα με τα συμφραζόμενα- τις ικανότητες και το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εκτός κύριε βουλευτά, αν εσείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί, πέρα από τις ικανότητες, και το ήθος του Λιγνάδη… αν είναι έτσι, να το πείτε ευθέως», ήταν η απάντηση της Λίνας Μενδώνη.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο που αποκάλυψε το kosmodromio.gr:




ARVE

Στην δευτερολογία της μάλιστα ξεκίνησε την απάντησή της ως εξής: “Είναι τουλάχιστον αστείο να δεχόμαστε ηθικοπλαστικού τύπου συμβουλές”!

Στην ίδια απάντηση η Λίνα Μενδώνη επανέλαβε την εξαγγελία της πως για το θεσμό “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” θα λειτουργούσε τον Οκτώβριο του 2020 ειδική πλατφόρμα “στην οποία θα υποβάλλονται και θα αξιολογούνται προτάσεις. Ειδικότερα, η πλατφόρμα θα λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου και σκοπός της θα είναι να υποστηριχθεί η ανοιχτή πρόσκληση, η οποία θα εκδίδεται.

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενό μας κείμενο, η πλατφόρμα τελικά άνοιξε με δίμηνη καθυστέρηση λίγο πριν την εκπνοή του 2020 και προς έκπληξη πολλών το όνομα το Δημήτρη Λιγνάδη απουσίαζε από τη σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης, σε αντίθεση με αυτά των άλλων επικεφαλής καλλιτεχνικών οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη είχε “κόψει” από τον Δεκέμβρη του 2020 τον Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί; 

ΠΗΓΗ : ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ.GR

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ:

Στα 1999 η Μενδώνη σταμάτησε τις ανασκαφές στα Στάγειρα.

Στα 2002 μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελλάνας.

Στα 2011 μπάζωσε τον Βωμό των Δώδεκα Θεών.

Στα 2013 μπάζωσε τον Ναό του Θρώνακος Απόλλωνα.

Στα 2014 τελείωσε και την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Στα 2019 ενέκρινε την καταστροφή του Αρχαιολογικού Χώρου Σκουριών και χάρισε τον αρχαιολογικό χώρο Κωλιάδα Άκρα στον Λάτση.

Το 2020 τσιμέντωσε την Ακρόπολη.

Το 2021 το έγκλημα που ονομάζεται νομοσχέδιο για τον δανεισμό των αρχαιοτήτων μας.

Το καταλληλότερο άτομο στην καταλληλότερη θέση, μαζί με την φίλη της Παναγιωταρέα στο υπουργείο όχι του πολιτισμού αλλά του θαψίματος και της καταστροφής του πολιτισμού!

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ν.Σ.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ