Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Η ΕΥΠ ακούει WhatsApp και Viber
Η ΕΥΠ ακούει WhatsApp και Viber

ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. «χακάρουν» Viber και WhatsApp για παρακολούθηση.

Στόχος «μυστικές συνομιλίες» εγκληματικών οργανώσεων

Νέο σύστημα παρακολούθησης που «σπάει» και το Ιντερνετ • Ποιες είναι οι δυνατότητες του νέου σύγχρονου συστήματος τηλεφωνικών ακροάσεων Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Νέο σύστημα παρακολούθησης που «σπάει» και το ίντερνετ
Η ΕΥΠ ακούει WhatsApp και Viber

• Ποιες είναι οι δυνατότητες του νέου σύγχρονου συστήματος τηλεφωνικών ακροάσεων
• Η παρακολούθηση θα «καλύπτει» 1.000 εφαρμογές
Επίσης ταυτοποιεί τον κάτοχο του τηλεφώνου, τις επαφές του, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, καθώς και ποιο προφίλ στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί μέσω του κινητού του
=========================

Πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsApp και δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω internet, σκοπεύουν να αποκτήσουν η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Στα τέλη Οκτωβρίου κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία. Όπου φαίνεται να παρακολούθησαν επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70% με 80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους.

Οι μυστικές συνομιλίες των κυκλωμάτων γίνονται κατά βάση μέσω Viber, WhatsApp και περίπου ακόμη 1000 προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ : tanea.gr

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ