Reading Time: 4 minutes

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΦΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 5-2-2021.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ :

Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ , ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ή ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ Ή ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 111 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

 ΑΛΛΟΤΕ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ . ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ  ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΑ ΔΟΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ  ΜΗ ΔΙΚΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ BRETTON WOODS.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΔΡΥΤΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ FATF (Financial Action Task Force).

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ Ή ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 1961 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ FATF ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 3691/2008 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 4557/2018 ΚΑΙ 4734/2020.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5  ΤΟΥ Ν. 4734/2020 ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΕΚΑ (10) ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΑΑΔΕ ….κ.α. ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ  ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΟΣΟ Η Ε.Ε. ΟΣΟ ΚΑΙ Η F.A.T.F. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ή ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Δ.Ο.Υ.  ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ .

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ  ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΩΝ.

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ;;;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟ.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ .

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΠΟΛΙΤΗ – ΟΠΛΙΤΗ .

ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: