Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Παράνοια εξολόθρευση εξοντωση: Πρόστιμο 3.000 + 300 για έναν καφέ!
Παράνοια εξολόθρευση εξοντωση: Πρόστιμο 3.000 + 300 για έναν καφέ!

Παράνοια εξολόθρευση εξόντωση: Πρόστιμο 3.000 + 300 για έναν καφέ! ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;;

Πανάκριβα μπορεί να κοστίσει ένας καφές με το σύστημα παραλαβής take away, καθώς με νυχτερινή κοινή απόφαση έξι υπουργών καθιερώνονται εξοντωτικά πρόστιμα για τον πελάτη και το κατάστημα, ύψους 300 και 3.000 ευρώ. Σαν να έχουν σχέδιο να σκοτώσουν την εστίαση, τα καφέ, τον νατιβισμό ενα πράγμα.

Πρόκειται για αυστηροποίηση των μέτρων αποφυγής του συνωστισμού, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες μέρες, ενώ αυξάνονται αισθητά και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής.

Μετά το αλαλούμ που προκάλεσαν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, η κυβέρνηση το επιτείνει, με τη νέα απόφαση για την αυστηροποίηση των μέτρων για το take away.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Ανάπτυξης  και Εσωτερικών, όσοι προσέρχονται στα καταστήματα εστίασης και περιμένουν να παραλάβουν την παραγγελία τους, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 300 ευρώ, αν είναι πελάτες και 3.000 ευρώ ο καταστηματάρχης.

Μάλιστα, τα πρόστιμα επιβάλλονται ακόμα και σε περιπτώσεις που οι πελάτες περιμένουν έξω από το κατάστημα αλλά θεωρείται χώρος της επιχείρησης.

Πρόκειται για την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.7062/1.2.2021, με την οποία τροποποιείται παλαιότερη και προβλέπεται έτσι ότι, για την «παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση και διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Ο λόγος που επικαλείται η ΚΥΑ είναι η ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

ΣΥΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟ
ΣΥΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟ

 Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Το ζητούμενο είναι σε κάθε περίπτωση, πώς θα αποδείξουν ο πελάτης και ο καταστηματάρχης εάν περιμένουν να ετοιμαστεί η παραγγελία τους.

Επίσης, ένα άλλο σημείο που επιδέχεται πολλές ερμηνείες και δίνει τη δυνατότητα αυθαιρεσίας στους αστυνομικούς, είναι ότι τα πρόστιμα ισχύουν και για τι περιπτώσεις που οι πελάτες περιμένουν έξω από το κατάστημα, στο πεζοδρόμιο.

Με την απόφαση αυτή, ένας καφές ή μια τυρόπιτα μπορεί να κοστίσουν 300 ευρώ στον πελάτη και 3.000 ευρώ στο κατάστημα.

πΗΓΗ sofokleousin

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πολεμήσουμε τον νατιβισμό (τους αυτόχθονες! ! !)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ