Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΔΕΛΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

 

Ο πρωτογενής τομέας και ειδικά η γεωργία ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας, έχει τεράστιες προοπτικές κερδοφόρων επενδύσεων και ανάπτυξης. Το εύφορο έδαφος , το μεσογειακό κλίμα, η βιοποικιλότητα της Ελληνικής γης , αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη μιας πληθώρας καλλιεργειών στην πατρίδα μας. Δυστυχώς όμως τα προηγούμενα χρόνια το κράτος όχι μόνο δεν έδωσε κίνητρα για την ανάπτυξη αυτού του νευραλγικού τομέα της οικονομίας, αλλά έβαλλε και εμπόδια. Με αποτέλεσμα ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε μια χώρα αυτάρκης και ανταγωνιστική, αναγκαζόμαστε να εισάγουμε πολλά από τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ζημιώνοντας την οικονομία μας. Η « Ελλήνων Συνέλευσις», ο μοναδικός πολιτικός φορέας του έθνους των Ελλήνων, αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη σπουδαιότητα του ρόλου της αγροτικής παραγωγής στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, έχει καταστρώσει ειδικά προγράμματα τα οποία αποτελούν μέρος των γενικών προγραμματικών δηλώσεων και τα οποία έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Έχει δε δεσμευτεί για την εφαρμογή τους και με τον όρο της άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην παροχή κινήτρων για την προστασία των Ελληνικών προϊόντων και βασίζονται στις νέες τεχνολογίες, στην «ευφυή γεωργία», στην έρευνα μέσω των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σε νέα έργα υποδομής, στην καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για τους αγρότες, στην επίτευξη της διατροφικής αυτάρκειας, στην κατάργηση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και στην επαναφορά των παραδοσιακών σπόρων, στην πλήρη αξιοποίηση των φυσικών πόρων της γης με παράλληλο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Τέλος, τα οικονομικά εργαλεία που έφερε ο Αρτέμης Σώρρας, θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την εφαρμογή όλων των προγραμματικών δηλώσεων , των κατατεθειμένων στον Άρειο Πάγο με αριθμό πρωτοκόλλου 6199/4.9.2015.

 

ΠΗΓΗ

 

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

 

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: