Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Με αυτό το πιστοποιητικό θα παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια
Με αυτό το πιστοποιητικό θα παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια

Με αυτό το πιστοποιητικό θα παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια

Νέο πλαίσιο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας για το σύστημα εξετάσεων n Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε έτος

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ – ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τη συγκρότηση του πλαισίου που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, σε εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του γενικού γραμματέα αρμοδίου για θέματα ιθαγένειας Νάσου Μπαλέρμπα και της γενικής γραμματέως αρμόδιας για ζητήματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αναστασίας Γκίκα υπεγράφη για τη διοργάνωση και διενέργεια του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που θα πραγματοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ

Επισημαίνεται πως η απόκτηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου οι αλλοδαποί που επιθυμούν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια και να πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το υπουργείο Παιδείας θα διαθέτει εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίοι θα συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία και θα ενισχύσει την Οργανωτική Επιτροπή Εξετάσεων με τρία στελέχη.

Επιπλέον, θα διαθέτει το σύστημα ηλεκτρονικής εκπομπής θεμάτων και το σύστημα μετάδοσης δεδομένων EduCast. Θα υποδεικνύει, δε, και τα κτίρια που θα χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα και θα διαθέτει τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ

Υπενθυμίζεται πως η παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε έτος. Μέσω αυτής οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη γραφή της ελληνικής γλώσσας, στη γνώση της ελληνικής ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και των θεσμών του πολιτεύματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τα θέματα θα αντλούνται από την Τράπεζα Θεμάτων που έχει δημιουργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας και σύντομα θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου και στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά 100 κείμενα ελληνικής γλώσσας καθώς και 300 ερωτήσεις για τα υπόλοιπα γνωστικά πεδία.

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;;;; ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ….;;; ΔΩΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ….ΤΙ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ …;;;

Ο υποψήφιος καλείται να επιτύχει βαθμολογία υψηλότερη του 80% ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να συμμετάσχει στην προφορική συνέντευξη για να διαπιστωθεί η οικονομική και κοινωνική του ενσωμάτωση, η οποία θα μαγνητοσκοπείται.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;

Δήλωση συμμετοχής

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας που θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Στόχος, όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είναι να εναρμονιστεί η χώρα μας με τα πρότυπα χορήγησης ιθαγένειας των ευρωπαϊκών κρατών, «παρέχοντας απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της προβλεπόμενης διαδικασίας, θωρακίζοντας παράλληλα το αδιάβλητο των εξετάσεων μέσα από μια σύγχρονη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα βάλει τέλος στις σοβαρές παθογένειες των περασμένων ετών». σ.σ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΑ ???

Η Ε.Ε. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ”

ΠΗΓΗ:ΑΠΟ Εύη Σαλτού  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ