Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Τα μέτρα είναι ένα παραβάν που θέλει να κρύψει όσα τεκταίνονται στο παρασκήνιο για να παραδώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους;
Τα μέτρα είναι ένα παραβάν που θέλει να κρύψει όσα τεκταίνονται στο παρασκήνιο για να παραδώσουνε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους;

Τα μέτρα είναι ένα παραβάν που θέλει να κρύψει όσα τεκταίνονται στο παρασκήνιο για να παραδώσουνε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους;

Έσφιγγε τα χέρια του και ο ιδρώτας κυλούσε στο πρόσωπό του. Κάποιος δεν άνοιξε τα κλιματιστικά της αίθουσας του Βελλίδειου. Η εικόνα με τους ελάχιστους παρισταμένους, μασκοφορεμένους και τοποθετημένους σε ημικύκλιο , ο ένας σε απόσταση από τον άλλον, θύμιζε συνεδρεία Ανώνυμων Αλκοολικών, ή άλλης κατηγορίας εξαρτημένων που εξομολογούνται τις επιδόσεις τους στα πλαίσια της θεραπείας.

Ο άνθρωπος που ισοπέδωσε την εθνική οικονομία , ανακοίνωσε ότι ΘΑ αγοράσουμε rafale και φρεγάτες και ότι ΘΑ ελαφρύνει τους φόρους και τις εισφορές από τους λιμοκτονούντες Έλληνες. Απέφυγε όμως επιμελώς, να εξομολογηθεί αναλυτικά την μεγάλη γκάφα; που έκανε υπακούοντας στις οδηγίες της Καγκελαρίας του Βερολίνου.

Όσα μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικά για το πόσο σέβεται ο σημερινός πρωθυπουργός τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και κυρίως τον ελληνικό λαό. Ούτε λίγο ούτε πολύ κουβέντιασε και υπέγραψε μια συμφωνία με την αρπακτική Τουρκία του Ερντογάν χωρίς να ενημερώσει, ως όφειλε, τον πολιτικό κόσμο της χώρας και την ελληνική κοινωνία.

Μας άφησε στο σκοτάδι και ξαφνικά έσπευσε με κοινό κείμενο σε τρεις μεγάλες διεθνείς εφημερίδες (Le Monde, The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung) να ανακοινώσει ότι η Τουρκία τον γέλασε, τον παγίδεψε και τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από τη συμφωνία που έγινε κρυφά στο Βερολίνο.

Το εύλογο καυτό ερώτημα είναι γιατί ο νοσηρός και σκοτεινός ένοικος του Μαξίμου δημοσιοποίησε εκ των υστέρων και πριν συναντηθεί στην Κορσική με τον Εμανουέλ Μακρόν την συμφωνία- γκάφα με την Τουρκία που τερματίστηκε άδοξα.

Αυτό έγινε γιατί φοβάται ότι επίκειται ο δημόσιος- διεθνής εξευτελισμός του από τη πλευρά του «Σουλτάνου» και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι Τούρκοι έφυγαν από τη συνάντηση του Βερολίνου έχοντας στα χέρια τους αντίγραφα της περίφημης συμφωνίας. Όπως αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές, για να οδηγηθούν οι συνομιλούντες έστω και σε αυτή τη διατύπωση, που απέρριψε τελευταία στιγμή η Άγκυρα, έχουν γίνει παραχωρήσεις από μέρους του (υ)ιού Μητσοτάκη που καθοδηγούσε και έδινε οδηγίες στην εκπρόσωπό του, κ. Σουράνη, υπακούοντας φυσικά σε όσα του έλεγαν οι Γερμανοί.

Οι παμπόνηροι Τούρκοι ζητώντας ολοένα και περισσότερα, έχουν στο χέρι τώρα την πρώτη λίστα υποχωρήσεων και συμφωνηθέντων από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δηλαδή κρατάνε στα χέρια τους, τις πρώτες ισχυρότατες αποδείξεις για την παρέκκλιση Μητσοτάκη από τις εθνικές γραμμές!

Στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα επιδείξουν τη συμφωνία στον διεθνή περίγυρο και θα ισχυριστούν ότι μια νέα απευθείας συνομιλία ή μια πολυμερής διάσκεψη για εκσυγχρονισμό της Λωζάνης μπορεί να έχει ως βάση εκκίνησης όσα έχει ήδη έχει συμφωνήσει ο πολιτικά ελλιποβαρής Μητσοτάκης.

Φυσικά για αυτό έσπευσε ο κ. Γεραπετρίτης να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την αντεθνική, μυστική διπλωματία και την πελώρια διπλωματική γκάφα λέγοντας ότι το άρθρο του Κυριάκου, δεν μιλούσε για «έγγραφη συμφωνία» αλλά για «γραπτή κατανόηση».

Ο άνθρωπος που ήδη έχει ισοπεδώσει οικονομικά την Ελλάδα και ολισθαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον κατήφορο της μειοδοσίας είναι υποχρεωμένος τώρα να δώσει στη δημοσιότητα πριν από τους Τούρκους αυτή τη «γραπτή συμφωνία» ή έστω τη…. «γραπτή κατανόηση».

Είναι πολιτική αθλιότητα να αφήνει στο σκοτάδι όλους τους πολίτες της χώρας και να ρυθμίζει τις τύχες των επόμενων γενεών μπαίνοντας σε διαλόγους που οδηγούν αναπόφευκτα και νομοτελειακά σε εθνικό ακρωτηριασμό! Είναι βέβαιο ότι, αν η απύθμενη πολιτική βλακεία του αποκρύψει τη πλήρη διατύπωση που απέρριψαν δολίως τελευταία στιγμή οι Τούρκοι, θα δώσει στο άμεσο μέλλον την ευκαιρία να τον χλευάσει ο τουρκικός τύπος και ο διεθνής περίγυρος, δημοσιεύοντας τη κατάλληλη στιγμή το original κείμενο.

Η τριμερής συνάντηση του Βερολίνου ήταν στημένη από την κα Μέρκελ και οι Γερμανοί γνώριζαν πού θα κατέληγε. Ο πολιτικά ατάλαντος και τρομαγμένος Έλληνας πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα που του έστησαν τα αφεντικά του, μαζί με τον καλύτερο πελάτη τους, τον Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι υποχρεώθηκε να σπεύσει ταχύτατα στη σύνταξη και στη διανομή του κειμένου.

Ήταν μεγάλο όφελος που απέσπασαν οι Τούρκοι. Αποκάλυψε μόνος του ότι ασκεί μυστική διπλωματία και ότι κουβεντιάζει το Αιγαίο και τις απαιτήσεις των Τούρκων χωρίς να λέει τίποτα στους Έλληνες. Το πιο μεγάλο κέρδος της Άγκυρας από αυτήν την ιστορία και την πολιτική αθλιότητα του πρωθυπουργού μας είναι ότι αποκαλύφθηκε πως βρίσκεται ήδη σε διάλογο με τους γείτονες υπό καθεστώς εκβιασμού, και με την τουρκική αρμάδα επί ένα μήνα και βάλε να πλέει μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας και πλησίον του Καστελόριζου!

Κάποια στιγμή θα μάθουμε με λεπτομέρειες, θα διαβάσουμε όλη τη συμφωνία και θα καταλάβουμε γιατί οι Γκρίζοι Λύκοι ζητάνε τώρα και τη Δωδεκάνησο.

Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί πλήρως πόσο αδύναμος και πόσο συνδεδεμένος με ξένα κέντρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Sagrada φαμίλια. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται πλέον πόση εθνική καταστροφή επιφέρει η παραμονή της παρουσίας του στο Μαξίμου.

Ήδη γιγαντιαίο κύμα οργής εναντίον του διατρέχει ολόκληρη την επικράτεια εξαιτίας της πείνας, της ανεργίας και της ολικής καταστροφής που υπέστησαν χιλιάδες επιχειρήσεις. Αντί για θάρρος και εμψύχωση των Ελλήνων, έφερε γενική Εθνική μελαγχολία και κλίμα παθητικοποίησης.

Ο Μητσοτάκης, όπως και όλα τα μέλη της οικογενείας του, είναι πιόνια της γερμανικής Καγκελαρίας. Από την εποχή του πατέρα του, που δεν το έκρυβε, μέχρι σήμερα, υπακούουν στις οδηγίες και την πολιτική που ασκούν οι Γερμανοί. Ουδέποτε στη διάρκεια του μνημονίου ο (υ)ιος Μητσοτάκης, ή μέλος της οικογενείας του, εναντιώθηκε ή άσκησε κριτική ή διαμαρτυρήθηκε για τις προσβολές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή του γερμανικού Τύπου κατά των Ελλήνων. Ο ίδιος και η οικογένεια του υπερασπίστηκαν με πάθος όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα που πυρπόλησαν την εθνική οικονομία και έφεραν βάσανα και μαρτύρια σε εκατομμύρια Έλληνες.

Δεν υπερασπίστηκε ποτέ την τιμή ή τα δίκαια των Ελλήνων απέναντι στη Τρόικα και τους περίφημους θεσμούς.

Δε στάθηκε ποτέ δίπλα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Αντίθετα, με την ψυχρότητα και την κυνικότητα… δοσίλογου ταγματασφαλίτη, έδιωξε τις φτωχές καθαρίστριες που δούλευαν στο υπουργείο του επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Είναι επικίνδυνο μείγμα σνομπ και ανόητου μαζί. Επειδή προέρχεται από πολιτικό τζάκι θεωρεί δεδομένο ότι είναι «μεγάλος πολιτικός», ότι μπορεί να επιβάλλει ολοκληρωτικές απόψεις και ότι μπορεί να φορέσει φίμωτρα σε όλους τους Έλληνες χωρίς, να τους μετατρέψει σε όνους, εν ώρα εργασίας, να έχει ουδεμία αντίδραση!

Πέρα των εμφανών σχέσεων του με τους Γερμανούς, έχει στενότατες και ιδιοτελείς σχέσεις με το ίδρυμα του γύπα Τζορτζ Σόρος. Γνωστού ανθέλληνα που κατέδιδε στους Γερμανούς, τους συμπατριώτες του στον Β Παγκόσμιο πόλεμο και επί σειρά ετών χρηματοδοτούσε όλες τις προσπάθειες για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Η πρώτη εξαδέλφη του Μητσοτάκη, η κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, που διευθύνει την οργάνωση Solidarity Now του Σόρος (όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η Δημοκρατία) έλαβε το «δώρο» 890.512 ευρώ για να πληρωθούν τα ενοίκια διαμονής δεκαπέντε μηνών για 48 ανήλικα “προσφυγόπουλα”!

Ο σκοτεινός γύπας των αγορών, ο Σόρος έχει στενότατη σχέση με τη Sagrada φαμίλια από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, οι αδελφοί Ζαββού, είναι «κολλητοί» με την Αγία Οικογένεια. Μάλιστα ο ένας είναι υφυπουργός στην σημερινή κυβέρνηση.

Οι σκοτεινές σχέσεις του Κυριάκου επεκτάθηκαν, λόγω του Σόρος, και προς την πλευρά του Μπιλ Γκέιτς. Ο δισεκατομμυριούχος που επενδύει τεράστια κεφάλαια στην παραγωγή εμβολίων και κατηγορείται για μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, «τα βρήκε» τόσο με τον Μητσοτάκη όσο και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον οποίο ήδη έκανε και μια τηλεοπτική συμπαραγωγή!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός σε όλη αυτήν την περίοδο του covid19 αποφεύγουν να πούνε οτιδήποτε εναντίον του Πεκίνου, του Μπιλ Γκέιτς και του «υπαλλήλου» του, προέδρου του ΠΟΥ,  Γκεμπρεγέσους.

Η άσκηση μυστικής διπλωματίας, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, η εμφανής απόπειρα ελέγχου του πληθυσμού, οι προσπάθειες μεταμόρφωσης της ΝΔ σε «μητσοτακικό» κόμμα αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις αλλά και τους φόβους του σκοτεινού μυαλού Μητσοτάκη.

Αυτήν την εποχή λόγω των εθνικών θεμάτων και των οδηγιών που παίρνει από το Βερολίνο είναι «τρελαμένος» και ιδιαίτερα φοβισμένος. Εμφανίζεται κάθε τόσο ως τρομαγμένο πουλί, σφίγγει αμήχανα τα χέρια του, ιδρώνει και φοράει μαύρη μάσκα μέχρι τα μάτια, για να πείσει τους Έλληνες ότι είναι απαραίτητη. Όσα κάνει με τον covid19, με τα ακραία και παρανοϊκά μέτρα είναι ένα παραβάν που θέλει να κρύψει όσα τεκταίνονται στο παρασκήνιο για να παραδώσουνε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους.

Οι περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική ανικανότητά του και οι σκοτεινές διασυνδέσεις του με διάφορα ανθελληνικά ιδρύματα καθιστούν την παρουσία του στο Μαξίμου εθνικά επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό μας.

Είναι πολιτικός που δείχνει ότι δεν αγαπά την Δημοκρατία, δε σέβεται το Σύνταγμα και τρέμει την κριτική και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Στο νου του έχει μόνο την πολιτική επιβίωσή του και το ταμείο που θα κάνει στη διάρκεια της εξουσίας του.

Δεν ενδιαφέρεται για κανέναν και υπακούει μόνο στις οδηγίες της κ. Μέρκελ και εκείνων με τους οποίους είναι οικονομικά συνδεδεμένος. Ένα ωραίο πρωί, μετά από εθνική καταστροφή θα φωνάξει όπως ο αλήστου μνήμης δικτάτορας Ιωαννίδης: «με γελάσανε με γελάσανε»!

Άρθρο του κ. Γιώργου Τράγκα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» (14/9/2020).

πηγη swranos.blogspot.com

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ