Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Το «παζλ» των Κρίσεων στην ΕΛΑΣ- Οι μετακινήσεις και οι… μετακομίσεις στη ΓΑΔΑ
Το «παζλ» των Κρίσεων στην ΕΛΑΣ- Οι μετακινήσεις και οι… μετακομίσεις στη ΓΑΔΑ

Το «παζλ» των Κρίσεων στην ΕΛΑΣ- Οι μετακινήσεις και οι… μετακομίσεις στη ΓΑΔΑ

Τα σενάρια, οι εκπλήξεις και οι… «καραμπόλες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνθεση των κομματιών του πάζλ των Κρίσεων στην ΕΛΑΣ, με την συνολική εικόνα να παραμένει άγνωστη. Αυτή θα είναι ξεκάθαρη έως τα μέσα Φεβρουαρίου οπότε θα υπάρχει καθαρή εικόνα του νέου οργανογράμματος στην Ελληνική Αστυνομία.

Μέχρι τότε τα σενάρια «δίνουν και παίρνουν» με πηγές στην Κατεχάκη να μην αποκλείουν εκπλήξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μια από αυτές θέλουν την αποστρατεία ενός αντιστράτηγου, κίνηση αναμενόμενη, με την έκπληξη να έγκειται στο πρόσωπο που θα αποχωρήσει από το αρχηγείο. Αρκετοί θεωρούσαν πως αυτό είναι συγκεκριμένο και εν πολλοίς δεδομένο, αλλά η «τράπουλα» μοιράζεται ακόμη και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Από τις αποστρατείες των αντιστρατήγων θα κριθούν και οι αναβαθμίσεις των υποστρατήγων: ουσιαστικά ένας αποστρατεύεται, ένας αναβαθμίζεται. Οι «καραμπόλες» και οι… μετακομίσεις στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αναμένεται να είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, με σημαντικότερη τη μετακίνηση στο τιμόνι της αστυνομικής διεύθυνσης.

«Ψίθυροι» κάνουν λόγο για αποστρατεία του νυν Γαδάρχη με τον αντικαταστάτη του, να βρίσκεται είτε στον ίδιο όροφο, είτε μερικούς ορόφους πιο ψηλά από τον 5ο.

Ακολούθως έρχονται οι κρίσεις για τους Ταξίαρχους με αστυνομικές πηγές να τονίζουν πως «δεν είναι όλοι απαραίτητοι», κάτι που σημαίνει πως οι αποστρατείες θα κριθούν από το πόσο «βαθιές θα είναι οι κρίσεις». Αξίζει να σημειωθεί πως, από τους 64 ταξίαρχους, αυτοί που μπορούν να αναβαθμιστούν σε υποστράτηγο είναι όσοι έχουν συμπληρώσει δύο έτη στο σημερινό τους αξίωμα.

Σε αποστρατεία αναμένεται να βγει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κανέλλος, παρόμοια αναμένεται να είναι και η τύχη του Αβραάμ Αϊβατζίδη που διοικεί την σχολή της αστυνομίας. Αμετακίνητη παραμένει η κυρία Πηνελόπη Μηνιάτη, στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ.

Με αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να είναι την επόμενη ημέρα των Κρίσεων ο έως τώρα διοικητής της Άμεσης  Δράσης, Ταξίαρχος Κωσταντίνος Κουτσουβίτης, καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, Ταξίαρχος Λάμπρος Παπαδόπουλος.

Παράγοντας «χ» πάντως στις κρίσεις είναι οι αξιωματικοί που εισήλθαν στην σχολή της αστυνομίας τα έτη 1992-1993, επί ημερών του πατέρα Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, και επί υπουργίας στο Δημοσίας Τάξεως των Αναγνωστόπουλου-Γκελεστάθη.

Πρόκειται για αξιωματικούς με κομματική αναφορά και στίγμα, οι οποίοι «πιέζουν» προκειμένου να αποστρατευτούν οι… από πάνω, ώστε να λάβουν σειρά εκείνοι.

Όπως σε όλες τις Κρίσεις, έτσι και σε αυτές που αναμένονται κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις θα παίξουν αρκετοί παράγοντες. Αρχικά θα αξιολογηθεί το έργο, τα λάθη και τα «παγερά» αριθμητικά δεδομένα.

Παράλληλα, αναμένονται «καραμπόλες» σχετικά με αναβαθμίσεις και αποστρατείες των υπο κρίση αξιωματικών του σώματος από τα «στρατόπεδα» εντός του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και τις όποιες συμπάθειες ή όχι έχουν τα επιτελικά στελέχη.

O Μιχάλης Τεζάρης είναι δημοσιογράφος με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΠΗΓΗ: lawandorder

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ