Reading Time: 4 minutes

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 20/01/2021.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟ 2011 ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ.

ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΝΟΜΑΤΙ «ΜΑΚ ΚΙΝΣΙ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ 2014, ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ , ΓΙΑ 4 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗΣ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΥ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ Η ΧΩΡΑ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠ’ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΕΝΩ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΛΠ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΧΩΣ ΧΗΜΙΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ Α.Π. 6199/2015. ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 600 ΔΙΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ;

ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ.
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

 

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.