Reading Time: 3 minutes
Παράταση – κοροϊδία στον νόμο Κατσέλη
Παράταση – κοροϊδία στον νόμο Κατσέλη

Παράταση – κοροϊδία στον νόμο Κατσέλη

Η κυβέρνηση έδωσε 16 ημέρες προθεσμία για επαναπροσδιορισμό των δικών σε όσους έκαναν αίτηση για τον νόμου Κατσέλη έως τις 31/12/2014 – Η συγκέντρωση εγγράφων γίνεται με το σταγονόμετρο λόγω του κορωνοϊού

Στο… μαρτύριο της σταγόνας υποβάλλει η κυβέρνηση χιλιάδες πολίτες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρατείνοντας μόλις 16 ημέρες την προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων επαναπροσδιορισμού των δικών υπερχρεωμένων νοικοκυριών για όσους είχαν υποβάλει την πρώτη αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η προθεσμία, που έληγε αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, αφορά τον επαναπροσδιορισμό της εκδίκασης των υποθέσεων χιλιάδων οφειλετών που έχουν προσφύγει με τον νόμο Κατσέλη. Από τις περίπου 70.000 εκκρεμείς υποθέσεις του σχετικού νόμου, οι 37.000 πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χιλιάδες δανειολήπτες δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα από τις τράπεζες, τα funds και τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν λόγω των περιοριστικών μέτρων (ΔΟΥ, κτηματολόγια, υποθηκοφυλακεία).

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Εδώ και πολλές μέρες δικηγόροι αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν από την κυβέρνηση να χορηγήσει νέα προθεσμία για τον επαναπροσδιορισμό των δικών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν περιουσίες «στο σφυρί» από τις τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες.

Τελικά η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε την περασμένη Τρίτη, μόλις τρία εικοσιτετράωρα προτού εκπνεύσει η προθεσμία, παρατείνοντάς την όμως μόλις 16 μέρες, έως τις 31 Ιανουαρίου.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρονται τα εξής:

«Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται πέραν της 15ης/1/2021 και για διάστημα δεκαέξι (16) ημερών η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 και δη των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί μέχρι και της 31ης/12/2014, εν όψει του ότι η εκ του Ν. 4745/2020 προβλεπόμενη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είχε ως αρχική καταληκτική ημερομηνία τη 15η/1/2021.

Η παράταση της εκ του Ν. 4745/2020 προβλεπόμενης καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής των οικείων αιτήσεων επαναπροσδιορισμού, μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθεί η επέλευση δυσμενών συνεπειών σε βάρος των οφειλετών, που δεν είχαν το αναγκαίο χρονικό περιθώριο ώστε να ενημερωθούν επαρκώς για τη λειτουργία της πλατφόρμας, κατά την πρώτη εφαρμογή της».

Από την 1η Δεκεμβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν υποβληθεί 12.618 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 5.720 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού βρίσκονται σε αρχικό στάδιο συμπλήρωσης της αίτησης, 3.204 έχουν οριστικά υποβληθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και οι μισές από αυτές έχουν ολοκληρωθεί από τα ειρηνοδικεία και έχουν κοινοποιηθεί στους διαδίκους, ενώ 3.694 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού έχουν ακυρωθεί.

Ας σημειωθεί ότι ο νόμος 4745/2020 ορίζει ότι σε περίπτωση μη υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ή σε περίπτωση σφάλματος κατά την υποβολή, η αίτηση υπαγωγής στον Ν. 3869/2010 θεωρείται ως μηδέποτε ασκηθείσα και η προσπάθεια του δανειολήπτη να διασώσει την πρώτη κατοικία του ακυρώνεται οριστικά.

Με απλά λόγια, χιλιάδες δανειολήπτες που προστατεύονταν την τελευταία πενταετία από τον νόμο Κατσέλη κινδυνεύουν να χάσουν τη δικαστική προστασία και τα σπίτια τους…

ΠΗΓΗ: olympia.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ FATF ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ…

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ !!!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ! ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
Ο Ισραηλινός Μπένι Στάινμετζ γίνεται ο άρχοντας του ελληνικού real estate! Πανγαία
ΘΕΜΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥΛΑΤΣΟΓΛΟΥ
ΗΠΑ: Πρωτοφανείς εικόνες στο Καπιτώλιο – Άνδρες της Εθνοφρουράς το έκαναν “στρατώνα”
ΚΆΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΌΛΟ ΤΟ ΆΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΙΏΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Τέλος στην επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία, «πονοκέφαλος» για ιδιοκτήτες ΙΧ
Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 16-5-2019
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ
Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) - (ΜΕΡΟΣ 9)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.