Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέρνηση αποφασίζει»
Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέρνηση αποφασίζει»

Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέρνηση αποφασίζει»

ΑΠΟ fonaklas.blogspot.com

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας Άλκης Βατόπουλος, προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη των λοιμωξιολόγων για την καταστροφική επίπτωση των μέτρων στην κοινωνία και την οικονομική ..καταστροφή που έρχεται, λέγοντας πως οι λοιμωξιολόγοι δεν φέρουν ευθύνη γιατί «δεν έχουν την πλήρη εικόνα».

«Η επιτροπή είναι προσανατολισμένη στα θέματα της υγείας. Κατανοούμε τις άλλες παραμέτρους, αλλά την τελική ευθύνη για το πρόβλημα συνολικά, για την αγορά, την έχει η κυβέρνηση. Η πολιτεία θα δει τι άλλες επιπτώσεις έχει η πανδημία και θα αποφασίσει τι θα γίνει τελικά» δήλωσε ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι

«εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα τι γίνεται, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά μπορεί να γίνεται, δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Η επιτροπή λέει για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας, κοιτάει κυρίως το ιατρικό μέρος».

Διευκρίνισε δε ότι «τα κοιτάμε και τα συνυπολογίζουμε και τα άλλα, αλλά την πλήρη εικόνα των επιπτώσεων στην κοινωνία πρέπει να την έχει η Πολιτεία».

Για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του ιικού φορτίου τις τελευταίες ημέρες σημείωσε ότι «εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, που εξαρτώνται από την κινητικότητα στην κοινωνία. Γι’ αυτό οι δραστηριότητες πρέπει να ανοίγουν μία μία και να υπάρχει εκτίμηση των στοιχείων». Τόνισε πάντως ότι «όσο πιο πολύ συνωστίζεται ο κόσμος, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα», διευκρινίζοντας πάντως για τις εικόνες της περασμένης εβδομάδας ότι «η εκκλησία κλειστός χώρος, η παραλία ανοιχτός».

Όσον αφορά στα σχολεία ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «δεν επηρεάζεται η κινητικότητα εφόσον τηρούνται κάποια μέτρα, είναι ψευδοπρόβλημα ότι εάν μείνουν παιδιά στο σπίτι είναι καλύτερα», ενώ σημείωσε ότι προ διμήνου «κλείσανε τα σχολεία  επειδή σε εκείνη τη φάση, διότι θεωρήθηκε ότι η επίδραση στην κινητικότητα ήταν μεγάλη».

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, είπε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση «διότι πρέπει να δούμε πώς πέθαναν, πού πέθαναν, αν κάποιο νοσοκομείο είχε ΜΕΘ, να δούμε τι ακριβώς ισχύει. Είναι μία γενικότητα, δυσάρεστη μεν, αλλά πρέπει να διερευνηθεί υπό ποίες συνθήκες, τι είχαν, σε ποια νοσοκομεία, τι υποδομή υπήρχε».

Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Βατόπουλο τα δεκάδες μέλη της επιτροπής δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι Έλληνες από τις απαγορεύσεις τους;

Βέβαια κάποιοι λοιμωξιολόγοι όντως ίσως αν μην έχουν χρόνο να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού βρίσκονται 24ωρες το 24ωρο στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου τους αποθεώνουν φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι για να καλύψουν την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.

Μήπως όμως κάποια μέλη της επιτροπής έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται πως οι οικονομικές επιπτώσεις που έρχονται το 2021 από τις απαγορεύσεις τους θα  ξεπεράσουν κατά πολύ τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και τότε θα τους «πάρει  η μπάλα» της λαϊκής οργής και προσπαθούν από τώρα να καλυφθούν; 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ