Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Εστίαση «τέλος»: Χρεοκόπησε το 50% των μαγαζιών από το lockdown & κλείνουν άμεσα - 500.000 άνθρωποι στον δρόμο
Εστίαση «τέλος»: Χρεοκόπησε το 50% των μαγαζιών από το lockdown & κλείνουν άμεσα – 500.000 άνθρωποι στον δρόμο

Εστίαση «τέλος»: Χρεοκόπησε το 50% των μαγαζιών από το lockdown & κλείνουν άμεσα – 500.000 άνθρωποι στον δρόμο

«Κραυγή αγωνίας» από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως το 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο λόγω των απαγορεύσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, αφήνοντας τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους στον δρόμο.

«Η εστίαση παραμένει κλειστή χωρίς προοπτική ανοίγματος. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης του κλάδου. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα στήριξης.
Αν δεν γίνει αυτό θα κλείσει το 50% των επιχειρήσεων» τόνισε, λέγοντας ότι στην εστίαση απασχολούνται άμεσα 330.000 άτομα, ενώ έμμεσα απασχολεί 1.000.000 Έλληνες.
Δήλωσε πως για να μην μείνουν 500.000 άνθρωποι στον δρόμο η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδοτήσει στα μαγαζιά το 30% του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι.

Κάτι που δείχνει πολύ δύσκολο να συμβεί, αν κρίνουμε με τα μέχρι τώρα πενιχρά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνία.

Όσον αφορά για το νέο κλείσιμο της αγοράς από λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση δήλωσε «Αντί ν’ανοίξουν την αγορά την κλείνουν, έχουμε χάσει την εορταστική και την περίοδο των εκπτώσεων και το click away ωφέλησε κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις».
Ακόμα, έκανε λόγο για «παλινωδίες» στο τρόπο ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο, η οποία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους εμπόρους, καθώς είχαν προχωρήσει σε προμήθειες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βγήκαν και ζημιωμένοι.
Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να δεσμευθεί, εάν δεν δοθεί το ποσό του 1,5 δις από την επιστρεπτέα προκαταβολή, να υπάρξει παράταση, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο οι έμποροι και οι βιοτέχνες.
………………………………………….
 
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΑ/ΙΔΑ;
 
ΕΝΩΣΟΥ
ΚΙ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΘΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕΣΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.