Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Κυβερνητικό θαύμα: 2252 λιγότεροι υγειονομικοί 7260 περισσότεροι αστυνομικοί
Κυβερνητικό θαύμα: 2252 λιγότεροι υγειονομικοί 7260 περισσότεροι αστυνομικοί

Κυβερνητικό θαύμα: 2252 λιγότεροι υγειονομικοί 7260 περισσότεροι αστυνομικοί

Η Κυβέρνηση του κράτους δεν έκρυψε ούτε στιγμή την απέχθειά της προς το δημόσιο σύστημα υγείας ούτε βέβαια την εμμονή της να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα που απαιτούν την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών για να καταπνίξουν την όποια λαϊκή αντίδραση.

Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ανάγλυφα στα στοιχεία της απογραφής που συγκεντρώνει και δημοσιεύει το υπ. Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία αυτά φαίνεται καθαρά ότι στην περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οι μόνιμοι υπάλληλοι στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αυξήθηκαν κατά 7.260.

Αντίθετα στο Υπ. Υγείας το μόνιμο προσωπικό το αντίστοιχο χρονικό διάστημα μειώθηκε κατά 2.252 άτομα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ιούλιος 2019 Σεπτέμβριος 2020 Διαφορά
Υπ. Προστασίας του Πολίτη 64087 71347 + 7260
Υπ. Υγείας 79122 76870  2252

Στοιχεία απογραφής

Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει διαψεύδονται όχι μόνο από την στοιχειώδη έλλειψη σχεδιασμού αλλά και από το γεγονός ότι άφησε το σύστημα χωρίς προσωπικό που θα έχει την εμπειρία για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά νέων αντεργατικών μέτρων που «κλείδωναν» πάνω σε αυτά που είχαν προηγηθεί την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτών που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών σε συνδυασμό με τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών ήταν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει την καταστολή των αντιδράσεων αυτή την περίοδο και κυρίως αυτών που θα ακολουθήσουν.

Η αποκάλυψη αυτών των κυβερνητικών επιλογών στο λαό και η προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να μπει στις προτεραιότητες του μαχόμενου υγειονομικού και εργατικού συνόλου των πολιτων.

πηγη: https://ygeionomikoi.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ