Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Στουρνάρας

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Στουρνάρας

Είχε υποβάλει μήνυση τον Απρίλιο του 2018 σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Η ανάκριση διενεργείται μετά την άσκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ο κ. Στουρνάρας εκλήθη να καταθέσει, καθώς είχε υποβάλει μήνυση τον Απρίλιο του 2018 σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» που τον ενέπλεκαν στο πολύκροτο σκάνδαλο χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία.

Ειδικότερα, η προστατευόμενη μάρτυρας είχε αναφέρει ότι «η συνεργασία και οι επαφές Φρουζή και Στουρνάρα έγιναν πιο στενές όταν ο Γ. Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών».

Ιδιαίτερη αναφορά είχε γίνει και στις υπηρεσίες που προσέφερε στη Novartis η σύζυγος του κ. Στουρνάρα στη διοργάνωση συνεδρίων. «Το ύψος των αμοιβών της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα έμοιαζε δυσανάλογο αναλογικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε εκείνη στη διοργάνωση συνεδρίων», είχε αναφέρει στην κατάθεση του προστατευόμενος μάρτυρας, αφήνοντας υπόνοιες για χρηματισμό.

Όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία ή ενδείξεις για διακίνηση πολιτικού χρήματος ή δωροδοκία σε βάρος του κ. Στουρνάρα.

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε στραφεί εναντίον της τότε Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που διερευνούσε την υπόθεση Novartis, καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο αίτηση – αναφορά, ζητώντας την ακύρωση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, θεωρώντας ότι είναι αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα την αεροπαγίτη ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΗΓΗ : newsbreak.gr
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ