Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Στη μεγαλύτερη κλινική του Μονάχου: Υπάλληλοι αρνούνται τον εμβολιασμό
Στη μεγαλύτερη κλινική του Μονάχου: Υπάλληλοι αρνούνται τον εμβολιασμό Photo by Bermix Studio on Unsplash

Στη μεγαλύτερη κλινική του Μονάχου: Υπάλληλοι αρνούνται τον εμβολιασμό

Η κατάσταση σε πολλές κλινικές της χώρας είναι τεταμένη – και οι ελπίδες για το εμβόλιο μεγάλες. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Μονάχου (Klinikum Großhadern), ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Πριν από λίγες ημέρες, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε όλη τη Βαυαρία.

Οι γιατροί και οι υπάλληλοι της κλινικής θα πρέπει επίσης να προστατεύονται μέσω της αντίστοιχης θεραπείας. Στο νοσοκομείο του Μονάχου του Πανεπιστημίου, οι πρώτες δόσεις εμβολίου δόθηκαν στο προσωπικό την Τρίτη. Αλλά τώρα διαρρέει πως ακόμα και στη μεγαλύτερη κλινική της πρωτεύουσας του κρατιδίου υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι κατά του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, συνολικά 950 δόσεις εμβολίου παραδόθηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, από το σύνολο των περίπου 11.700 υπαλλήλων, σύμφωνα με την Bild, περίπου το 20 τοις εκατό δεν θέλει να εμβολιαστεί κατά του ιού, για παράδειγμα η καθαρίστρια Antonela Turza. “Δεν εμβολιάζομαι.

Γενικά δεν εμβολιάζομαι, δεν είμαι οπαδός, φροντίζω τον εαυτό μου. Δεν θα μολυνθώ”, ανέφερε η εφημερίδα χαρακτηριστικά την κα Turza. Ο υπάλληλος του εργαστηρίου Simon Gahr αρνείται επίσης τον εμβολιασμό. “Δεν είμαι αντίπαλος του εμβολιασμού, αλλά τώρα δεν θα εμβολιαζόμουν. Σχετικά με τον κορωνοϊό λείπουν πολλές πληροφορίες: Πόσοι πραγματικά αρρωσταίνουν; Έχει νόημα ο εμβολιασμός;

Δεν έχω καμία επαφή με τον ασθενή στο εργαστήριό μου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχώ γι ‘αυτό”, δήλωσε ο 40χρονος. Η κλινική (Klinikum Großhadern) έχει ήδη σχολιάσει τους υπαλλήλους της που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. “Δεν επιβάλλεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τη νόσο Covid-19 από τον νομοθέτη”, αναφέρει ο ιατρικός διευθυντής Karl-Walter Jauch. Διεξάγονται επίσης τακτικά τεστ κορωνοϊού για υπαλλήλους.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι λόγω των πολυάριθμων αρνητών εμβολιασμού θα περισσέψουν πολλές δόσεις εμβολίου. “Αποψύχνουμε μόνο όσες για τις οποίες έχουμε και εγγραφές. Εάν έχουν απομείνει κάποιες, θα χορηγηθούν άμεσα στην κλινική μας. “Εάν είναι απαραίτητο, και σε άτομα που δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία”.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn (CSU) ήταν υπέρ του εμβολιασμού εξ αρχής. Δεν προτείνει μόνο θεραπεία στους πολίτες, αλλά μιλάει για “ορόσημο για την καταπολέμηση της πανδημίας”. “Ο εμβολιασμός ανοίγει το δρόμο για μας από την κρίση. Και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακολουθήσουμε αυτήν τη διαδρομή το συντομότερο δυνατό”, έγραψε ο Spahn στο Twitter τον Νοέμβριο.

Άρθρο της Bild, αναδημοσίευση από την εφημερίδα του Μονάχου (tz.de)

Διαβάστε περισσότερα στο bavariagr.de: Στη μεγαλύτερη κλινική του Μονάχου: Υπάλληλοι αρνούνται τον εμβολιασμό

https://www.bavariagr.de/sti-megalyteri-kliniki-tou-monachou-ypalliloi-arnountai-ton-emvoliasmo/

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ