Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 από την Κυριακή, με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 από την Κυριακή, με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 από την Κυριακή, με SMS στο 13033 οι μετακινήσεις

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πιο αυστηρά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από αύριο Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2021. Τι ισχύει με τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ποια είναι τα SMS στο 13033 για μετακίνηση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Επανέρχεται από την Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2021 στις 21.00, και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2021 στις 05.00 η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο. Έτσι, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από την Κυριακή από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 05:00 το επόμενο πρωί, με μοναδική εξαίρεση τους εργαζόμενους αλλά και όσους έχουν σοβαρή ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, το πρωί του Σαββάτου, για το διάστημα αυτό εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033, με τον αριθμό 1 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας, ενώ για τους εργαζόμενους χρειάζεται η απαραίτητη βεβαίωση.

Μετακινήσεις γίνονται μόνο με SMS στο 13033 ή με συμπλήρωση σχετικής φόρμας για κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr. Σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ο κωδικός αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες και με την έκκληση από τις αρχές να είναι λελογισμένες, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο:

SMS κωδικός 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

SMS κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους:

SMS κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης του εν λόγω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα.

SMS κωδικός 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα:

SMS κωδικός 5: Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

SMS κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων,εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

Επίσης επιτρέπεται μετακίνηση με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα στο forma.gov.gr). Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

ΠΗΓΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ