Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Κατασκευάζουν Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου!- Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!
Κατασκευάζουν Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου!- Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!

Κατασκευάζουν Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου!

Κατασκευάζουν Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου!- Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!

Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο κέντρο φιλοξενίας που κατασκευάζει η κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, επί της οριογραμμής (!) με την Τουρκία, σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» του τουρκικού Στρατού του 2003 που είχε έρθει στην δημοσιότητα, η περιοχή αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής αμυντικής διάταξης και εκεί θα γινόταν η εισβολή και η εν συνεχεία κατοχή της περιοχής. 

Και τώρα φτιάχνουν «πυρήνα» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
«Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρο.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016.
Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.
Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.
Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
Ομάδα στόχος:
Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».

Δείτε όλη την απόφαση στην Διαύγεια

https://youtu.be/WvwDR0ApOaE
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ