Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα

Τέλη κυκλοφορίας δύο μηνών «χαρίζει» το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους «καταθέτοντας» τις πινακίδες κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζεται.

 Η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 ισχύει και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία η οποία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους  για σχεδόν δύο μήνες και συγκεκριμένα μέχρι να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας του αυτοκινήτου τους. Αυτό μπορεί να γίνει έως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας δηλαδή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να νομοθετηθεί το μέτρο των τελών κυκλοφορίας με το μήνα που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να άρουν της ακινησίας των οχημάτων άπαξ εντός του έτους και να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να έχουν το αυτοκίνητό τους εντός του 2021.

Αν για παράδειγμα άρουν την ακινησία τον Μάρτιο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για 10 μήνες. Στην πραγματικότητα όμως θα έχουν κυκλοφορήσει το αυτοκίνητό τους σχεδόν όλο το χρόνο αφού στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ισχύει η παράταση της προθεσμίας για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία. Εάν άρουν την ακινησία τον Ιούλιο θα πληρώσουν τα μισά τέλη, για έξι μήνες, αλλά θα συνολικά θα έχουν κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητό τους 8 μήνες.

Η εκούσια ακινησία των αυτοκινήτων είναι μια οικονομική λύση που διευκολύνει ιδιαίτερα τις οικογένειες που έχουν δυο ή περισσότερα αυτοκίνητα και την περίοδο της πανδημίας, του lockdown αλλά και της τηλεργασίας έχουν περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν ότι φέτος θα σημειωθεί ρεκόρ στην κατάθεση των πινακίδων λόγω και της εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων. Οι φορολογούμενοι με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή ακόμα και στο κινητό τους θα μπορούν να «καταθέσουν» ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά της Εφορίας.  

Οι πινακίδες δεν θα στέλνονται στις Δ.Ο.Υ. αλλά οι ίδιοι οι κάτοχοι τους θα τις  φυλάσσουν για την περίπτωση που τους ζητηθεί η προσκόμισή τους στην Εφορία ή την Αστυνομία. Το όχημα, για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, απαγορεύεται απολύτως να κυκλοφορήσει για οποιαδήποτε αιτία, ενώ όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία ή διερχόμενο, θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Εφόσον εντοπιστεί παράβαση της ακινησίας, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ, είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ το οποίο τριπλασιάζεται (30.000 ευρώ) σε περίπτωση υποτροπής, αλλά και του χρεώνεται το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν. Ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

πηγη: newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 • «Τσουνάμι» ελληνοποιήσεων χιλιάδων αλλοδαπών μέχρι και την τελευταία στιγμή
 • ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΗΡΙΔΑΝΟΣ 15-03-2019
 • Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ
 • Πανελλήνιες 2019: Κλιμακούμενη δυσκολία στα Μαθηματικά – Σχετικά εύκολα τα Αρχαία
 • ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ
 • Τη γραμμή προπαγάνδας του Αζερμπαϊτζάν άρχισε να ακολουθεί το κανάλι του κυρίου Σαββίδη.
 • Περίεργα «πράγματα»: Αποβιβάστηκαν Τούρκοι πρόσφυγες? στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά
 • ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤ...
 • Ο Στάλιν εξόντωσε 38.000 Ελληνες. Πογκρόμ σε τρία κύματα, 1930 - 1949, στη Σιβηρία
 • ΕΡΤ 1 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΜΠΛΟΚΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ 24-02-2019
 • ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ