Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα πληρώσετε λιγότερα

Τέλη κυκλοφορίας δύο μηνών «χαρίζει» το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους «καταθέτοντας» τις πινακίδες κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζεται.

 Η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 ισχύει και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία η οποία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους  για σχεδόν δύο μήνες και συγκεκριμένα μέχρι να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας του αυτοκινήτου τους. Αυτό μπορεί να γίνει έως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας δηλαδή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να νομοθετηθεί το μέτρο των τελών κυκλοφορίας με το μήνα που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να άρουν της ακινησίας των οχημάτων άπαξ εντός του έτους και να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να έχουν το αυτοκίνητό τους εντός του 2021.

Αν για παράδειγμα άρουν την ακινησία τον Μάρτιο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για 10 μήνες. Στην πραγματικότητα όμως θα έχουν κυκλοφορήσει το αυτοκίνητό τους σχεδόν όλο το χρόνο αφού στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ισχύει η παράταση της προθεσμίας για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία. Εάν άρουν την ακινησία τον Ιούλιο θα πληρώσουν τα μισά τέλη, για έξι μήνες, αλλά θα συνολικά θα έχουν κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητό τους 8 μήνες.

Η εκούσια ακινησία των αυτοκινήτων είναι μια οικονομική λύση που διευκολύνει ιδιαίτερα τις οικογένειες που έχουν δυο ή περισσότερα αυτοκίνητα και την περίοδο της πανδημίας, του lockdown αλλά και της τηλεργασίας έχουν περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν ότι φέτος θα σημειωθεί ρεκόρ στην κατάθεση των πινακίδων λόγω και της εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων. Οι φορολογούμενοι με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή ακόμα και στο κινητό τους θα μπορούν να «καταθέσουν» ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά της Εφορίας.  

Οι πινακίδες δεν θα στέλνονται στις Δ.Ο.Υ. αλλά οι ίδιοι οι κάτοχοι τους θα τις  φυλάσσουν για την περίπτωση που τους ζητηθεί η προσκόμισή τους στην Εφορία ή την Αστυνομία. Το όχημα, για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, απαγορεύεται απολύτως να κυκλοφορήσει για οποιαδήποτε αιτία, ενώ όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία ή διερχόμενο, θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Εφόσον εντοπιστεί παράβαση της ακινησίας, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ, είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ το οποίο τριπλασιάζεται (30.000 ευρώ) σε περίπτωση υποτροπής, αλλά και του χρεώνεται το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν. Ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

πηγη: newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΣΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ;;;
Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ...ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΘΕΜΑ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ -//- Η ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΙ ...
Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης: «Η θνητότητα του ιού αποδεικνύεται ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης»
Δάνεια ελληνικών τραπεζών θα καλύψουν εξ ολοκλήρου το έργο του Ελληνικού
ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ...
Ο Προβόπουλος αποκαλύπτει ότι Σημίτης, Παπαδήμος και Παπαντωνίου μας έβαλαν στο ευρώ με αντάλλαγμα τ...
ΧΡΕΗ 242,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ!!!! ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;;;;; ...
21-11-2018 Η ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ