Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πέθαναν 101 που έκαναν το εμβόλιο γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις
Πέθαναν 101 που έκαναν το εμβόλιο γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις

Πέθαναν 101 που έκαναν το εμβόλιο γρίπης και 1837 με μη φυσιολογικές αντιδράσεις

Ο αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα μετά από εμβολιασμούς εποχικής γρίπης αυξήθηκε σχεδόν στους 101, δήλωσε το Σάββατο ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 101 από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, σημείωσε το πρακτορείο.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων των αποδεκτών εμβολίων κατά της γρίπης, το KCDA προτρέπει τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμούς εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Chung Sye-kyun εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, ζητώντας διεξοδική έρευνα για την επαλήθευση της ακριβούς αιτίας των θανάτων.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο, αλλά διεξάγεται έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών

Τα εμβόλια γρίπης της Νότιας Κορέας παρέχονται από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των LG Chem Ltd και Boryung Biopharma Co. Ltd., μιας μονάδας της Boryung Pharm Co. Ltd. Ένας αξιωματούχος του Boryung είπε στο Reuters ότι η εταιρεία γνώριζε τους αναφερόμενους θανάτους, αλλά δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο. Η LG Chem είπε ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει κυβερνητικές συμβουλές.

Από τις 101 περιπτώσεις, 97 περιπτώσεις «δεν ήταν αιτιώδεις».

Τέσσερις περιπτώσεις βρίσκονται επί του παρόντος υπό επιδημιολογική έρευνα.

2020-2021 Μετά τον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης, αναφέρθηκαν 1837 περιπτώσεις μη φυσιολογικών αντιδράσεων.

Δεν επιβεβαιώθηκε συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενοι θάνατοι:

83,2% (84 περιπτώσεις) είναι 70 ετών και άνω.

Όσο για τώρα, περισσότεροι από 19,6 εκατομμύρια Κορεάτες έχουν λάβει εμβολιασμούς, περίπου 11,6 εκατομμύρια από τους οποίους έλαβαν τις λήψεις δωρεάν στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Νωρίτερα, η Σιγκαπούρη διέκοψε προσωρινά τη χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης ως προληπτικό μέτρο αφού ορισμένοι άνθρωποι που τα έλαβαν στη Νότια Κορέα πέθαναν, καθιστώντας τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν δημόσια τη διακοπή της χρήσης των εμβολίων.

Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ