Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Τρόμος στη Βιέννη – Πληροφορίες για 7 νεκρούς και πολλούς τραυματίες
Οι αστυνομικοί ελέγχουν ένα αυτοκίνητο στη σκηνή αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί, στη Βιέννη, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020. Η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι αστυνομικες δυναμεις ειναι έξω μετά από πυροβολισμό στην πρωτεύουσα Βιέννη. Οι αρχικές αναφορές ότι μια συναγωγή ήταν ο στόχος μιας επίθεσης δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως. Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκε και ένας άλλος ετρεξε να φύγει.

Τρόμος στη Βιέννη – Πληροφορίες για 7 νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Σοκ στη Βιέννη από την αιματηρή ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε έξι σημεία στο κέντρο της πόλης αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Για τρομοκρατική επίθεση με πολλούς τραυματίες και πιθανώς νεκρούς έκανε λόγο ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.  Η επίθεση, είπε, φαίνεται να διαπράχθηκε από πολλούς δράστες.

Nεκρός είναι ένας δράστης της επίθεσης ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δεύτερου δράστη που έχει διαφύγει.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε ότι δράστες κρατούν ομήρους σε εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Για τουλάχιστον 7 νεκρούς έκανε λόγο το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24. Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε μέσω Twitter ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Σε νοσοκομεία της Βιέννης έχουν μεταφερθεί 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ORF.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA, ο Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε δέκα ασθενοφόρα και άλλα πέντε ιατρικά οχήματα έκτακτης ανάγκης.

A police officer walks near ambulances at the scene after gunshots were heard, in Vienna, Monday, Nov. 2, 2020. Austrian police say several people have been injured and officers are out in force following gunfire in the capital Vienna. Initial reports that a synagogue was the target of an attack couldn't immediately be confirmed. Austrian news agency APA quoted the country's Interior Ministry saying one attacker has been killed and another could be on the run.(Photo/Ronald Zak)
Ένας αστυνομικός περπατά κοντά σε ασθενοφόρα στη σκηνή αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί, στη Βιέννη, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020. Η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και αξιωματικοί είναι σε ισχύ μετά από πυροβολισμό στην πρωτεύουσα Βιέννη. Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι ένας επιτιθέμενος έχει σκοτωθεί και ένας άλλος θα μπορούσε να είναι σε φυγή .(Photo/Ronald Zak)

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης.

Για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας, Όσκαρ Ντόιτς, σε tweet του επισήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, καθώς ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η αστυνομία ενημερώνει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της στη Βιέννη.

Ένας αστυνομικός περπατά κοντά σε ασθενοφόρα στη σκηνή αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί, στη Βιέννη, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020. Η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και αξιωματικοί είναι σε ισχύ μετά από πυροβολισμό στην πρωτεύουσα Βιέννη. Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι ένας επιτιθέμενος έχει σκοτωθεί και ένας άλλος θα μπορούσε να είναι σε φυγή.(Photo/Ronald Zak)

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Bίντεο που κοινοποίησε η εφημερίδα δείχνει την αστυνομία σε δράση, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Για απεχθή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την επίθεση καταδίκασαν ο Σαρλ Μισέλ και ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή τη δειλή πράξη που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες μας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Oι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους ανθρώπους στη Βιέννη μετά την τρομερή επίθεση απόψε. Στεκόμαστε στο πλευρό της Αυστρίας» έγραψε ο Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Europe strongly condemns this cowardly act that violates life and our human values.


ΠΗΓΗ: ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ