Reading Time: 3 minutes
ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Ή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

ΔΗΛΑΔΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΡΘΡΟ 32 ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ 5, ΟΛΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΣΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ, ΛΟΓΩ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ. 

ΔΗΛΑΔΗ, ΕΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ; 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ, ΒΛΕΨΕΩΝ, ΜΠΙΖΝΑΣ, ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΛΑΒΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

 ΟΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΙΩΔΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛHΣΗ ΣΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; 

ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. 

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ. 

ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΡΑ ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ. ΟΜΟΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΠΛΗΡΩΣ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ: ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ; ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΧΙ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ; 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΗΜΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. 

ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ; 

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ. 

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
 
 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ  https://erifylh.blogspot.com


Ο ΙΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.