Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΙΩΔΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Νόμος 2609/1998 – ΦΕΚ 101/Α/11-5-1998

Κύρωση ορισμένων διατάξεων του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 35Α

Το Συμβούλιο Νομισματικής Πολίτικης είναι αρμόδιο να αποφασίζει για τη χάραξη και άσκηση της νομισματικής πολιτικής, καθώς και επί των θεμάτων που αφορούν την άσκηση της συναλλαγματικής πολιτικής, τη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών και την έκδοση τραπεζογραμματίων. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται με πράξεις του Συμβουλίου. Από της υιοθετήσεως του ευρώ ως εθνικού νομίσματος, το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής θα ασκεί τα καθήκοντα του κατά τα προβλεπομενα στις διατάξεις του άρθρου 2 παράγραφος τρίτη και του άρθρου 4παράγραφος δεύτερη του παρόντος.
Το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής αποτελείται απο το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τους δύο Υποδιοικητές και άλλα τρια μελη που διορίζονται με προεδρικό διάταγμα, εκδιδόμενο μετά απο πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, υστέρα απο γνώμη του Διοικητή. και δίνουν τον προβλεπομενο στο άρθρο 22 του παρόντος ορκο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ, ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ; ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ;

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2
Άρθρο 2
Οι κύριες αρμοδιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι οι εξής: α) Χαράσσει και ασκεί τη νομισματική πολιτική. Στην έννοια της νομισματικής πολίτικης περιλαμβάνεται και η πιστωτική πολιτική.
β) Ασκεί την πολιτική της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής έναντι των άλλων νομισμάτων, σύμφωνα με το πλαίσιο της συναλλαγματικής πολίτικης που προκρίνει η Κυβέρνηση, υστέρα από διαβουλεύσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος.
γ) Κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας, στα οποία περιλαμβάνονται τα σε συνάλλαγμα και χρυσό διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Δημοσίου και ενεργεί πράξεις σε συνάλλαγμα.
δ) Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο 55Α tou παρόντος.
ε) Προωθεί και επιβλέπει την ομαλή λειτουργία των συστημάτων πληρωμων, καθώς και συστημάτων διαπραγμάτευσης  διακανονισμού και εκκαθάρισης εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών επι τίτλων και λοιπών χρηματοπιστωτικών μέσων, σύμφωνα με το άρθρο 55 παρ.ϊ5 του παρόντος.
στ) Έχει το αποκλειστικό προνόμιο της εκδόσεως τραπεζικών γραμματίων, τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμό χρήμα σε όλη την επικράτεια.
ζ) Ενεργεί ως ταμίας και εντολοδόχος του Δημοσίου, σύμφωνα με τα άρθρα 45 επ. του παροντος.
Για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και την εκπλήρωση των κατά το άρθρο 5 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και τπς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθηκόντων της. η Τράπεζα της Ελλάδος συλλέγει τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία κατα τα οριζόμενα στο αρθρο 55Β του παρόντος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος μετέχει στα Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών από της ιδρυσεώς του Απο της υιοθετήσεως του ευρώ ως του εθνικού νομίσματος της χώρας και κατά την άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από πς αρμοδιότητες του παρόντος άρθρου, η Τράπεζα της Ελλάδος ενεργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά το άρθρο 105 παράγραφοι 2 και 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα άρθρα 3 και Η παράγραφος 3 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος μετέχει σε διεθνείς νομισματικούς και οικονομικούς οργανισμούς.’

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

[ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ; ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ; ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ]
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ζ’ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΑΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ; ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΧΟΥΜΕ;

(ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ;)
ARVE Error: need id and provider
ΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΣΑΜΕ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ.

ΑΡΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ. 

ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ Ή ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΤΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ.
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Η ΣΕΙΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜA; ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ!

ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2
Το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής αποτελείται απο το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τους δύο Υποδιοικητές και άλλα τρια μελη που διορίζονται με προεδρικό διάταγμα, εκδιδόμενο μετά απο πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, υστέρα απο γνώμη του Διοικητή. και δίνουν τον προβλεπομενο στο άρθρο 22 του παρόντος ορκο.
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ), ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ;

H ΜΑΦΙΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. 

ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ, Ή ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ. 

ΤΕΡΜΑ! 

ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

 

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako

 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

ARVE Error: need id and provider
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ