Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Διεθνές δικαστήριο - ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΗ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ;

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.

ΤΟ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ, ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΩ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΕΙΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΙΤΕ ΝΑΥΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΡΟΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΠΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΕΜΜΕΣΑ.

ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΙΣ ΠΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ; ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ΔΟΜΗΘΗΚΕ Ο Ο.Η.Ε.

ΑΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ Α.Φ.Μ.

ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΕΛΗ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΞ’ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ;

ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΔΩΣ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ.

ΑΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ.

Άρθρο 36.

1. Στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου περιλαμβάνονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες οι διάδικοι υποβάλλουν σ’ αυτό και όλα τα ζητήματα τα οποία προβλέπονται ειδικά στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ή σε ισχύουσες συνθήκες και συμβάσεις.

2. Τα κράτη που έχουν αποδεχτεί αυτό το Καταστατικό θα μπορούν οποτεδήποτε να δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν, χωρίς ειδική σύμβαση, ως υποχρεωτική τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κράτος που αναλαμβάνει την ίδια υποχρέωση, για όλες τις νομικές διαφορές που αφορούν:

α. την ερμηνεία μιας συνθήκης,

β. κάθε θέμα διεθνούς δικαίου,

γ. την ύπαρξη γεγονότος που, αν διαπιστωνόταν, θα αποτελούσε παραβίαση διεθνούς υποχρεώσεως,

δ. τη φύση και την έκταση των επανορθώσεων που πρέπει να γίνουν για την παραβίαση μιας διεθνούς υποχρεώσεως.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Άρθρο 37.

Όσες φορές μια ισχύουσα συνθήκη ή σύμβαση προβλέπει την παραπομπή ενός ζητήματος σε δικαστήριο που θα είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών ή στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης, το ζήτημα θα παραπέμπεται στο Διεθνές Δικαστήριο, εφόσον θα πρόκειται για διαφορές μεταξύ κρατών που δεσμεύονται από το Καταστατικό αυτό.

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. 

ΑΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).

Άρθρο 38.

1. Το Δικαστήριο, που έργο του έχει να εκδικάζει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις υποθέσεις που υποβάλλονται  σ’ αυτό, θα εφαρμόζει:

α. τις διεθνείς συμβάσεις, γενικές ή ειδικές, που θέτουν κανόνες οι οποίοι αναγνωρίζονται ρητά από τα αντίδικα κράτη,

β. το διεθνές εθιμικό δίκαιο, ως απόδειξη γενικής πρακτικής που γίνεται δεκτή ως κανόνας δικαίου ˙

γ. τις γενικές αρχές του δικαίου που αναγνωρίζονται από τα πολιτισμένα έθνη,

δ. με την επιφύλαξη όσων προβλέπουν οι διατάξεις του Άρθρου 59, τις δικαστικές αποφάσεις και τα διδάγματα των πιο αναγνωρισμένων δημοσιολόγων των διάφορων εθνών, ως βοηθητικά μέσα για τον καθορισμό των κανόνων δικαίου.

2. Αυτή η διάταξη δε θα θίγει την εξουσία του Δικαστηρίου να κρίνει μια υπόθεση «ex aequo et bono», αν οι διάδικοι συμφωνούν σ’ αυτό.

ΨΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΞ’ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako

 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝ ΔΥΟ ΝΟΜΟΙ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ…




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ