Reading Time: 9 minutes

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 30-9-2020.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1Η: ΚΥΡΙΕ ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΥΡΙΕ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ KAI ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ 2Η: ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΟΜΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡ. 51/3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4375, ΜΕ ΤΙΣ 56 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 3 ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ (ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Η «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ», ΜΕ 10 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 520 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, (ΒΛΕΠΕ ΑΡΘΡΑ 1,2,3).

ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΜΕ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 34 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. (ΒΛΕΠΕ ΑΡΘΡΑ 5,6).

ΕΙΝΑΙ Η «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ»), ΜΕ 8 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 753 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. (ΒΛΕΠΕ ΑΡΘΡΑ 11,12).

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1307 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 3, 6 ΚΑΙ 12 ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΜΟΙΒΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ Ή ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΣΙΤΙΣΗ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ, ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, Κ.Α., ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΕΙΔΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3Η: ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ, (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ  ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ, ΜΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΚΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΜΕ ΑΜΕΣΟΥΣ Ή ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΔΕΛΕΑΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3Η: Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.  ΟΜΩΣ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΩΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»  ΔΩΡΑ ΓΚΙΟΥΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΔΙΑΥΓΕΙΑ“, ΟΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΩΡΑΣ ΓΚΙΟΥΡΑ https://theodoragkioura.blogspot.com/ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ:

 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 63/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 146 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 315.360 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 64/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 65 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 140.400 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 65/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 100 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 216.000 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 66/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 120 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 259.200 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 67/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 96 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 207.360 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 73/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 50 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 108.000 ΕΥΡΩ
 • ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΡ. 75/2020 ΜΙΣΘΩΜΑ 50 ΚΛΙΝΩΝ ΜΕ 108.000 ΕΥΡΩ

ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 7 ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ 1.354.320 ΕΥΡΩ.

ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 75 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ.

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΛΑΒΔΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΑΜΑΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΙΖΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4Η: ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΙΑΚΩΒΟΥ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΑΝ:

ΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ, ΧΙΟ, ΚΩ ΚΑΙ ΛΕΡΟ, ΟΙ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΝ ΚΑΙ ΑΝΙΘΑΓΕΝΩΝ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ 5Η: ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΥΡΙΕ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ 650 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 28/9/2018 ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ 742 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ 259 ΔΩΜΑΤΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5Η: ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ, (Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ), ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 29.05.2020 ΕΓΙΝΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:

 1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
 2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ
 3. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ
 4. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 1%», ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ» ΚΑΙ «ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1312/2020, ΦΕΚ 407/Β/11-2-2020 «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ 110.850 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 739 ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Β’ ΑΡ. 3077/24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ 21 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΠΙΔ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ) ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ, ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ.

 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ «Ή ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΙΠΕ «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΨΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ» ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΗΔΙΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ «ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ».

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ «ΑΡΧΟΝΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6Η: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ,  ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ, ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, (600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, 8 ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΞΙΑΣ 5,5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ), ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ, ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7Η: Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» – ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

1.1.  Η Ελλάδα δικαιωματικά ανήκει στους Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς.

1.2. Για όσους δεν είναι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς και ζουν στον Ελλαδικό χώρο η Ελλήνων Πολιτεία δείχνει μεγάλο σεβασμό. Ισονομία, Ισοκρατία, Ισοπολιτεία σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη.

1.3. Καμία ομάδα, καμία συντεχνία, καμία λέσχη δεν μπορεί να έχει πιο προνομιούχα σχέση με την Πολιτεία από τον Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη. Δεν μπορούν να υπάρχουν φαινόμενα, όπως κοινότητες αλλοεθνών, να είναι μέσα στην Πολιτεία ως φορείς δημοσίου δικαίου και να έχουν ιδιαίτερα προνόμια φορολογικά, ιδιοκτησιακά, ασυλίας κλπ.

1.4. Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ’ επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους. Όταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών.

1.5. Η Πολιτεία δε ξεχωρίζει τους Πολίτες ανάλογα με το κόμμα, το χρώμα και το δόγμα. Το μοναδικό κριτήριο είναι η Ελληνικότητα. Αυτή η Ελληνικότητα καθορίζεται από την γενεαλογική προέλευση δηλαδή από το αίμα, το DNA. Έτσι η Ιθαγένεια δεν εκχωρείται, δεν δωρίζεται, δεν πωλείται γιατί είναι θέμα γενετικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν την Ελληνική Ιθαγένεια την φέρουν μόνο όσοι προέρχονται από το Ελληνικό Έθνος και αυτή αναγνωρίζεται και θα την φέρουν μόνο όσοι αναγνωρισμένα την έχουν, δηλαδή με εξέταση αίματος.

1.6. Η φιλοξενία μας ανήκει στην παράδοση μας και θα μπορεί ο καθένας να διαβιώνει μαζί μας εφόσον αποδέχεται ως τρόπο ζωής τα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα, να αναγνωρίζει την Κοσμοθεασή μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό), τα δρώμενα της Πολιτείας μας και να δείχνει απόλυτο σεβασμό προς αυτά.

1.7. Η Ιθαγένεια μας πιστοποιεί τα σύμβολα της Πολιτείας μας και μας καθιστά υπεύθυνους για την αποκατάσταση της αληθινής ιστορίας μας, των αληθινών ηρώων μας, την καταγωγή μας, τη θέση στον πλανήτη μας και στα κληρονομικά δικαιώματα που έχουμε σε αυτόν. Είναι υποχρέωση μας να καταδικάσουμε τους Εθνικούς προδότες οι οποίοι προβάλλονται από τα σιωνοκρατούμενα κέντρα εξουσίας ως ήρωες.

Είναι υποχρέωση μας να τοποθετήσουμε στη θέση τους πραγματικούς ήρωες του Γένους μας.

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ FB:
https://www.facebook.com/pg/esykordeliou

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ:
http://www.radioargw.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0