Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Σε ποιον ανήκουν τα λεφτά, κύριε σύμβουλε;
Σε ποιον ανήκουν τα λεφτά, κύριε σύμβουλε;

Σε ποιον ανήκουν τα λεφτά, κύριε σύμβουλε;

Στην πιο άθλια εκδοχή «άριστου» κοινωνικού αυτοματισμού η κυβέρνηση θέλει να στρέψει τους νέους και τους μεγαλύτερους απέναντι στη μάνα και στον πατέρας τους.


Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

«Να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, στη συνέντευξη του στο «Βήμα» και η φράση έγινε πρωτοσέλιδο.
Με μια τόση δα φρασούλα ο κύριος σύμβουλος, με αφορμή την επιδίωξη της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το ασφαλιστικό σύστημα και να ενταφιάσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, έριξε το νεοφιλελεύθερο «δόλωμα»Τα λεφτά των νέων δίνονται στους ηλικιωμένους!
Στην πιο άθλια εκδοχή του «άριστου» κοινωνικού αυτοματισμού οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, γίνονται αυτοί που …τρώγανε τα λεφτά των νέων! Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν οι κυβερνώντες ντρέπονται αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία: Δεν ντρέπονται.

Οι ηλικιωμένοι, δηλαδή οι συνταξιούχοι, που είδαν τους κόπους και τη δουλειά μιας ολόκληρης ζωής να κόβονται με μνημονιακά μαχαίρια και όχι μόνο, τώρα έγιναν οι ευνοημένοι!

Οι ηλικιωμένοι, που χρόνια και χρόνια τώρα στην κρίση, με τις συντάξεις τους διαρκώς να μειώνονται, βοηθούσαν από το υστέρημα τους οικογένειες, παιδιά κι εγγόνια, έγιναν τα «αρπακτικά» του μέλλοντος της νεολαίας!
Οι νέοι και οι μεγαλύτεροι, σε εποχές μισθών πείνας, μερικής απασχόλησης, μισής δουλειάς και μισής ζωής, με την ανεργία διαρκώς να χτυπάει την πόρτα, πρέπει να στραφούν απέναντι στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με το αποκρουστικό σκεπτικό της κυβέρνησης: Να στραφούν δηλαδή απέναντι στη μάνα και στον πατέρα τους!

Μα, για σταθείτε λίγο κύριοι «άριστοι» (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ): Σε ποιον ανήκουν τα λεφτά του κράτους;

(σ.σ. ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ “ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ” ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ???)

Ποια λεφτά παίρνει και δίνει το κράτος σας; Μήπως είναι περιουσία κάποιου αριστοκράτη μπάρμπα σας που κάνετε τη χάρη και τα μοιράζετε; 

Αλήθεια, εκείνο το ζεστό χρήμα – τις διευκολύνσεις σε τράπεζες και μέσω τραπεζών, μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και επιδοτήσεων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, το ζεστό χρήμα που μοιράζετε σε αυτούς που με μια λεξούλα (ξέρουμε, λίγο κομμουνιστική για τα γούστα σας) λέγεται κεφάλαιο, σε ποιον ανήκει;;;
Στην ίδια χώρα ζούμε, στη χώρα που ήρθατε να μας πείτε, εσείς και οι όμοιοι σας, πως «μαζί τα φάγαμε»!
Αλήθεια, εκείνα τα τεράστια ποσά υπερκερδών – την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος, αν έχει δουλειά, ζει με κάτι κατοστάρικα – τι τα έκανε το κράτος σας;
Λέμε για τα υπερκέρδη που το κράτος σας – αν τα φορολογεί – τα φορολογεί με… αστική ευγένεια (για να τα επιστρέψει μετά πίσω), σε ποιον ανήκουν;
Μας συγχωρείτε που σας εκνευρίσαμε λίγο τώρα… Εδώ ξέρουμε την απάντηση: Καπιταλισμό έχουμε.

Ακόμα και με αυτούς τους όρους, με όρους καπιταλιστικής οικονομίας, πότε έπαψε το κράτος σας να παίρνει τα λεφτά (έστω λίγα) των κεφαλαιοκρατών και να τα δίνει σε νέους και ηλικιωμένους;

«Να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους»Τόσο απλά, μας τα είπε ο κύριος σύμβουλος. Τόσο απλή είναι και η απάντηση στην ερώτηση σε ποιον ανήκουν τα λεφτά:
Σε αυτούς που έφτιαξαν (οι ηλικιωμένοι) και φτιάχνουν (οι νέοι και οι μεγαλύτεροι) ό,τι υπάρχει σε αυτή τη χώρα – και σε κάθε χώρα.

https://www.imerodromos.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Αλ. Πατέλης για τις συντάξεις: “Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους”!!!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ. 14 ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΣΩ…

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ.

ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ

Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ (απομαγνητοφώνηση) 25/4/2018

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ

ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3691/2008 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑΣ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ !!!… (ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ “ΕΥΚΑΙΡΙΑ” ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ)

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ