Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

 

«Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καθέδρα των Θεών και για μας τους ανθρώπους θείο δώρο με τον Απολλώνιο Ήλιο να λάμπει εδώ.

Με τον Ποσειδώνα να έχει μεγαλουργήσει με το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τις τεράστιες ακτογραμμές μας. Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι στον υπόλοιπο πλανήτη γαία, έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Ελλάδα.» (προγραμματικές δηλώσεις Ε.ΣΥ.-τουρισμός)

Κι επειδή οι επενδύσεις  στη χώρα μας κατέρρευσαν τα τελευταία χρόνια, κι επειδή καμία κυβέρνηση μας δεν νοιάζεται για τις επιχειρήσεις  που ήδη υπάρχουν και ψυχοραγούν, που αναγκάζονται να υπολειτουργούν ή ακόμα και να βάζουν λουκέτο χάρη στα αυστηρά μέτρα του κορονοϊού αλλα και στη γενικότερη φορολογική αντιμετώπιση, αποφάσισαν οι αρμόδιοι να ξεκινήσουν νέες επενδύσεις δίνοντας προτεραιότητα στην εταιρεία επενδύσεων NCH capital στην περιοχή που βλέπετε στη φωτογραφία και που δεν είναι άλλη από τον Ερημίτη Κέρκυρας.

(Η NCH Capital είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη μοναδική προσφορά που κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για το παραθαλάσσιο ακίνητο της Κασσιώπης στην Κέρκυρα. Αν και πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο “φιλέτο”, έκτασης 490 στρεμμάτων με ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκε μόλις ένας υποψήφιος, το συγκεκριμένο αμερικανικό fund, εκπρόσωποι του οποίου δηλώνουν στο Capital.gr πως το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό αποτελεί την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. https://www.capital.gr/oikonomia/1478161/poia-einai-i-nch-capital-pou-thelei-tin-kassiopi)

Επένδυση συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογείται από το 2012 όταν η εν λόγω εταιρεία απέκτησε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ έκταση 490 στρεμμάτων για ήπια τουριστική ανάπτυξη – μόλις στο 7% της συνολικής έκτασης.

Μπορεί οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται γιατί νιώθουν πως απειλείται ο παράδεισος τους, το όμορφο φυσικό περιβάλλον τους, αλλά καταλαβαίνουν πως η ιδιωτικοποίηση θα τους στερήσει την πρόσβαση στη δική τους παραλία…

Όμως η γνώμη των ντόπιων κατοίκων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο όμορφο αυτό μέρος δεν μετράει…

Όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης σε επίσκεψη του εκεί, έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή, το μέρος θα καεί….( https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0kHanL4UzmI&feature=emb_logo)

Ναι καλά ακούσατε…αυτό ακριβώς δήλωσε…




ARVE

Γιατί αυτή είναι η στρατηγική τους…

Αυτό γνωρίζουν καλά να κάνουν…

Δεν το δίνεις;;; Αντιδράς και τους δημιουργείς προβλήματα;;;

Μια φωτιά και όλα λύνονται…

    Τί σημασία και τί αξία έχει η καταστροφή του οικοσυστήματος, της χλωρίδας και της πανίδας που ζει εκεί;;;( Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, περιλαμβάνει τρία παράκτια υγροτοπικά συστήματα, «Άκολη», «Βρωμολίμνη» και «Σαβούρα» και σπάνια χλωρίδα – πανίδα.

Με βάση την ήδη ισχύουσα νομοθεσία για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία του περιβάλλοντος, τον Απρίλη του 2012 με ΚΥΑ, οι 3  λίμνες εντάχθηκαν στο δίκτυο προστασίας των μικρών υγροβιότοπων και σε συνδυασμό με το πυκνό δασικό οικοσύστημα, το απόκρημνο βουνό και το παραλιακό οικοσύστημα, σχηματίζουν γέφυρα επικοινωνίας με τους υγροβιότοπους του Βουθρωτού (Natura 2000), μόλις δύο χιλιόμετρα, απέναντι στην Αλβανία και της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη (Natura 2000). Το ενιαίο αυτό, συμπαγές οικοσύστημα, προστατευόταν και συνεχίζει υποτίθεται να προστατεύεται πλήρως από Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνθήκες [βλ. παρακάτω] καθώς και το Ελληνικό σύνταγμα.

Το 2006, μια από τις πιο εγκεκριμένες ομάδες επιστημόνων της Ευρώπης «Otter specialists Group» έκανε, για λογαριασμό της Ε.Ε., ειδικές μελέτες σε όλες τις ακτές και τα νησιά της Μεσογείου και κατέγραψε επισήμως την εξής ιδιαιτερότητα του οικοσυστήματος του “Ερημίτη”, που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης: «Η ανάπτυξη των πληθυσμών της Ενυδρίδας (Βίδρα Lutra Lutra) βρίσκει στην Κέρκυρα τις ιδανικότερες συνθήκες από όλα τα νησιά της Μεσογείου». Οι διεθνείς συνθήκες για την προστασία των ενδιαιτημάτων της Ενυδρίδας, της δίνει προτεραιότητα σαν ένα από τα πλέον προστατεύσιμα είδη του κόσμου.

Εκτός, λοιπόν, από τις Ελληνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές νομοθεσίες, η εν λόγω αποκρατικοποίηση – τσιμεντοποίηση, παραβιάζει κατάφορα την πολύ σημαντική αρχή της βιωσιμότητας.

Σε αντίστοιχη επιστημονική λογική κινήθηκε και η γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας όπως και η σπουδαία μελέτη «PROPOSALS FOR THE CONSERVATION OF OTTERS LUTRA LUTRA L. ON CORFU ISLAND» του XAVIER GREMILLET.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι καμία από τις δυο μελέτες δεν λήφθηκε υπόψη από τα Τμήματα ή την Ολομέλεια του ΣτΕ στη διαδικασία εκδίκασης δεκάδων Αιτήσεων Ακύρωσης. Και όχι μόνο αυτό : το ΣτΕ αρνείται την ύπαρξη της Βίδρας στη συγκεκριμένη περιοχή ! https://www.presspublica.gr/kata-teped-ependysis-oliki-katastrofi-tou-ikosystimatos-erimiti-kassiopis-sti-kerkyra/)

Κι αν χαθούν κάποια είδη τί πειράζει;;;

Το έργο να γίνει και όλοι οι άλλοι ας πνιγούν…

Αρκεί να πλουτίσουν αυτοί οι λίγοι και για τους ντόπιους που ο τόπος είναι κομμάτι της ζωής τους ίσως για να τους κλείσουν το στόμα να βρεθούν κάποιες θέσεις όπως καθαρίστριες, γκαρσόνια, καμαριέρες…

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ…

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΕΙ…

ΑΥΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ…

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ  ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΡΟΣ ΣΠΙΘΑΜΗ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ  ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ Ή ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ…

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ…

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΩ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ …ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…

ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΚΙ ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ…
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.