Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΣΕΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΟΜΒΑ! «ΣΚΑΝΕ» ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΠΑ-ΜΙΩΝΗ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΣΕΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΟΜΒΑ! «ΣΚΑΝΕ» ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΠΑ-ΜΙΩΝΗ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΣΕΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΟΜΒΑ! «ΣΚΑΝΕ»

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΠΑ-ΜΙΩΝΗ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ NΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Nέες αποκαλύψεις
Το συγκλονιστικό υλικό που διαβίβασε στην προανακριτική της Βουλής ο Σάμπυ Μιωνή αλλά και τα στοιχεία απο την έρευνα της ΕΥΠ για ”νονούς” της νύχτας σκιαγραφούν την κυνική δράση ενός πολυπλόκαμου παρακρατικού μηχανισμού που λειτουργούσε υπο την καθοδήγηση, την γνώση ή την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου κατά την περίοδο 2015 – 2019.

Η ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο που έστειλε στην εισαγγελία η Προανακριτική θα μελετηθούν από τον εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται σύντομα, ενδεχομένως και αύριο, να αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Αν δηλαδή το επίμαχο υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο ποινικής έρευνας και εφόσον τεθεί υπό διερεύνηση ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις, τα ερευνώμενα ζητήματα δηλαδή, που θα δοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την διενέργεια της.

Ο φάκελος που διαβιβάστηκε στον κ. Ιωαννίδη εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία (usb), περιέχει το συνοδευτικό έγγραφο του κ.Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ.Παππά.

Η διαβίβαση του υλικού από την ειδική επιτροπή της Βουλής έγινε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

Σύμφωνα με νομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφόσον πιστοποιηθεί η γνησιότητα του ηλεκτρονικού αρχείου από την αρμόδια Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το υλικό που περιέχεται σε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα αν είναι ή όχι παρανόμως αποκτηθέν, υπό την προϋπόθεση ότι αφορά υπόθεση οικονομικού εγκλήματος ή διαφθοράς.

ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος τρέμουν τη δεύτερη κασέτα
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εμφανίζεται να ομολογεί πως ο τότε αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε την δική του ατζέντα και έβγαζε λεφτά απο outsourcing δουλειές ενώ με κυνισμό παραδέχεται ότι «το μαγαζί μας» – εννοώντας το Μαξίμου – δεν είχε πρόβλημα με αυτές τις δραστηριότητες αρκεί να μην ανταγωνίζονταν την δική τους ατζέντα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη τον φάκελο με την πρώτη ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή για τα περαιτέρω.

Ο εισαγγελέας θα διενεργήσει έρευνα τόσο για την γνησιότητα του υλικού όσο και για τις αξιόποινες πράξεις που προκύπτουν. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες η δικαιοσύνη θα σχηματίσει την σχετική δικογραφία και θα την διαβιβάσει αμελλητί στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο της δικογραφίας θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα.

Αν δηλαδή η υπόθεση «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» θα συζητηθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ή αν θα συγκροτηθεί νέα εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Πάντως, το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διεύρυνση του κατηγορητηρίου της λειτουργούσας προανακριτικής ώστε να συμπεριληφθεί στην ποινικής της έρευνα και ο κ. Παππάς μάλλον θεωρείται απίθανο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι το ηχητικό Μιωνή θα αξιοποιηθεί απο την προανακριτική μόνο για το σκέλος που αφορά την ομάδα Ρασπούτιν. Υπογραμμίζουν ότι τα νέα στοιχεία «δένουν» τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου για τα οποία ελέγχεται ο κ. Παπαγγελόπουλος και επιβεβαιώνουν ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη λειτουργούσε ως «βραχίονας» των επιδιώξεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

Παππάς: Το «μαγαζί» του Μιωνή εννοούσα

Την ίδια ώρα ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο Mega παραδέχθηκε ότι «είναι η δική μου φωνή στις συνομιλίες» υποστηρίζοντας όμως ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία. «Εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ.Μιωνή». «Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή». «Γιατί δεν του είπατε “βγάζεις λεφτά”, αντί “για βγάζουν λεφτά”», ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ.Παππάς. Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, είπε ότι αναφερόταν στα λεφτά του Μιωνή και «το μαγαζί του Μιωνή».

«Εχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «ο μόνος λόγος που σ’ αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ- ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ.Μιωνή». «Είχατε λάβει εντολές για να κάνετε αυτές τις συναντήσεις;», ρωτήθηκε στη συνέχεια από την κ.Δώρα Αναγνωστοπούλου. «Ο λόγος της συνάντησης ήταν αυτός, το προξενείο του Ισραήλ. Ο μόνος λόγος της δικής μας ενασχόλησης ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ» είπε ο κ. Παππάς ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε και την πρεσβεία του Ισραήλ.

Συνέντευξη Νίκου Παππά

ΝΔ: Ο Νίκος Παππάς έπεισε μόνο για την ενοχή του

Σχολιάζοντας την συνέντευξη η ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφάνισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του».

«Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να “πουλήσει” φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του» συνεχίζει σε άλλο σημείο και καταλήγει «ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους

Τσίπρας: Μαφιόζικες μέθοδοι και σκανδαλολογία για να κρυφτεί η ύφεση
Για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτορικές πρακτικές» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιόδευσε την Τρίτη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε 5 μόλις μήνες καταστέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση» και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο».

Πέτσας: Γνώριζε ο κ. Τσίπρας την ύπαρξη παρακράτους

Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να ζητά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τη διαγραφή του πρώην υπουργού Επικρατείας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρεται στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα.

πηγη

ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΏΣΕΙ, ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ , ΘΥΜΗΣΟΥ !!! ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ. ΓΕΝΟΣ ΞΡΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ :

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ