Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα
Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα

Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα

Εγινε δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφική τροπολογία που κατάθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης, η οποία οδηγεί σε παραγραφή των αδικημάτων για νόθευση εκλογών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πριν την ψηφοφορία, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη για την εναρμόνιση ποινών του συνδικαλιστικού νόμου.

Με την τροπολογία «οποιοσδήποτε παραποιεί ή νοθεύει το αποτέλεσμα εκλογών για την ανάδειξη συλλογικών οργάνων ή αντιπροσώπων οποιασδήποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και εάν πρόκειται για μέλος εφορευτικής επιτροπής με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

«Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό των Ποινικών Διατάξεων της Συνδικαλιστικής Νομοθεσίας και με βάση την αρχή της αναλογικότητας, προτείνεται οι ποινές στον συνδικαλιστικό νόμο, αναφορικώς με τις εκλογές, να βρίσκονται σε αντίστοιχη αναλογία με τις υπόλοιπες ποινές που προβλέπονται και να μην είναι υπέρμετρες ακόμη και των ποινών που προβλέπονται στις εθνικές εκλογές σήμερα», είπε ο Θανάσης Πλεύρης που πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει τη σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε καθαρό το «ενδιαφέρον του» για το συνδικαλιστικό κίνημα:  «έχουμε μπροστά μας συνδικαλιστικές εκλογές που έχουν ανασταλεί και υπάρχει το παράδοξο αυτή τη στιγμή, για εθνικές εκλογές το πλαίσιο ποινών να είναι χαμηλότερο από το πλαίσιο ποινών που υπάρχει στις συνδικαλιστικές εκλογές που προβλέπει ανώτατες ποινές πέντε ετών».

Την ίδια «ευαισθησία» και έκδηλη αγωνία επέδειξε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εξήγησε γιατί κάνει δεκτή την τροπολογία:

«Έρχονται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές στο τέλος του επόμενου μήνα. Αυτή είναι η λογική της τροπολογίας» και απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική», με το ακαταμάχητο επιχείρημα: «Αν εσείς κρίνετε ότι αυτή η διάταξη είναι φωτογραφική, είναι δικό σας θέμα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να απελευθερώσουμε τη διαδικασία των συνδικαλιστικών εκλογών με έναν συσχετισμό με το τι συμβαίνει στις εθνικές εκλογές».

Αλλωστε η ευαισθησία των τελευταίων κυβερνήσεων για τον εναρμονισμό και τον συσχετισμό του συνδικαλιστικού νόμου με τις εθνικές εκλογές είναι έκδηλη στον συνδικαλιστικό νόμο…

Κυβερνήσεις που βγαίνουν με το 40% του μισού εκλογικού σώματος που ψηφίζει, απαιτούν και  νομοθέτησαν πως «ειδικά για τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των τακτοποιημένων μελών». Εδώ δεν υπάρχει κανένα «παράδοξο» και ο συσχετισμός με τις εθνικές εκλογές δεν φαίνεται και τόσο δημοκρατικός!

ΠΗΓΗ : imerodromos.gr     ΠΗΓΗ: E-SYNEWS.GR

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΣΟ Ε.ΣΥ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝ Ε.ΣΥ. ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ !!!

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ