Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα
Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα

Πέρασε η τροπολογία Πλεύρη – παραγράφονται ποινές για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα

Εγινε δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφική τροπολογία που κατάθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης, η οποία οδηγεί σε παραγραφή των αδικημάτων για νόθευση εκλογών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πριν την ψηφοφορία, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη για την εναρμόνιση ποινών του συνδικαλιστικού νόμου.

Με την τροπολογία «οποιοσδήποτε παραποιεί ή νοθεύει το αποτέλεσμα εκλογών για την ανάδειξη συλλογικών οργάνων ή αντιπροσώπων οποιασδήποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και εάν πρόκειται για μέλος εφορευτικής επιτροπής με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

«Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό των Ποινικών Διατάξεων της Συνδικαλιστικής Νομοθεσίας και με βάση την αρχή της αναλογικότητας, προτείνεται οι ποινές στον συνδικαλιστικό νόμο, αναφορικώς με τις εκλογές, να βρίσκονται σε αντίστοιχη αναλογία με τις υπόλοιπες ποινές που προβλέπονται και να μην είναι υπέρμετρες ακόμη και των ποινών που προβλέπονται στις εθνικές εκλογές σήμερα», είπε ο Θανάσης Πλεύρης που πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει τη σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε καθαρό το «ενδιαφέρον του» για το συνδικαλιστικό κίνημα:  «έχουμε μπροστά μας συνδικαλιστικές εκλογές που έχουν ανασταλεί και υπάρχει το παράδοξο αυτή τη στιγμή, για εθνικές εκλογές το πλαίσιο ποινών να είναι χαμηλότερο από το πλαίσιο ποινών που υπάρχει στις συνδικαλιστικές εκλογές που προβλέπει ανώτατες ποινές πέντε ετών».

Την ίδια «ευαισθησία» και έκδηλη αγωνία επέδειξε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εξήγησε γιατί κάνει δεκτή την τροπολογία:

«Έρχονται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές στο τέλος του επόμενου μήνα. Αυτή είναι η λογική της τροπολογίας» και απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική», με το ακαταμάχητο επιχείρημα: «Αν εσείς κρίνετε ότι αυτή η διάταξη είναι φωτογραφική, είναι δικό σας θέμα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να απελευθερώσουμε τη διαδικασία των συνδικαλιστικών εκλογών με έναν συσχετισμό με το τι συμβαίνει στις εθνικές εκλογές».

Αλλωστε η ευαισθησία των τελευταίων κυβερνήσεων για τον εναρμονισμό και τον συσχετισμό του συνδικαλιστικού νόμου με τις εθνικές εκλογές είναι έκδηλη στον συνδικαλιστικό νόμο…

Κυβερνήσεις που βγαίνουν με το 40% του μισού εκλογικού σώματος που ψηφίζει, απαιτούν και  νομοθέτησαν πως «ειδικά για τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των τακτοποιημένων μελών». Εδώ δεν υπάρχει κανένα «παράδοξο» και ο συσχετισμός με τις εθνικές εκλογές δεν φαίνεται και τόσο δημοκρατικός!

ΠΗΓΗ : imerodromos.gr     ΠΗΓΗ: E-SYNEWS.GR

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΣΟ Ε.ΣΥ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝ Ε.ΣΥ. ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΚΑΒΑΛΑ -ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΜΙΛΙΑ - (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Αθήνα: Χειροπέδες σε γιατρό για «φακελάκια» - Πώς τον «παγίδευσαν» (vid)
Βόνιτσα 17/03/2019 Ομιλία Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!!!!!!
ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ 25-6-2019
ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Ν...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. - ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ...
Έγκλημα κατά της Ελλάδας : Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κλείνουν 14 εργοστάσια της ΔΕΗ και θα εξαρτόμασ...
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 3-5-2019