Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
ΒΡΕΘΗΚΑΝ 24 ΔΙΣ ;;;
ΒΡΕΘΗΚΑΝ 24 ΔΙΣ ;;;

Στις 30 Απριλίου λοιπόν, τοποθετήθηκε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού για τον μήνα Μάιο.

Διαβάζοντας το Ολοκληρωμένο σχέδιο, το μόνο που  έρχεται στο νου, είναι ο εξής παραλληλισμός :

Ενώ μπορώ να σου δώσω στρέμματα γης, σύγχρονα μηχανήματα για να την καλλιεργήσεις και σπόρους να τη σπείρεις, μπορώ να σου δώσω και τον σύγχρονο μύλο να αλέσεις το σιτάρι και να μη σου λείψει ποτέ το αλεύρι για το ψωμί σου, παρά ταύτα σου δίνω μια χούφτα αλεύρι και σου παριστάνω και τον καμπόσο, τον σπουδαίο και τον φιλάνθρωπο, ώστε να σε κάνω να νιώθεις υποχρεωμένος απέναντι μου και τυχερός που μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες έχεις και μια χούφτα αλεύρι….

Γιατί κάπως έτσι, υποχρεωμένοι , τυχεροί κι αισιόδοξοι ένιωσαν αρκετοί επιχειρηματίες στο άκουσμα των 24 δις που θα δοθούν για την ενίσχυση της οικονομίας.

Βεβαίως υπήρξαν και αυτοί  οι επιχειρηματίες που πατούν γερά στη γη και έχουν καταλάβει τί τους ξημερώνει, οι οποίοι αναρωτήθηκαν με ποια μορφή θα δοθούν τα χρήματα αυτά στην αγορά, διότι αν θα είναι υπό μορφή δανείου, όσα κι αν θα πάρουν θα πρέπει να επιστρέψουν τα διπλάσια και περισσότερα.

Αναφέρει λοιπόν στην τοποθέτηση του ο υπουργός, πως η πανδημία δημιούργησε μια πρωτόγνωρη κρίση…

Λες και πριν την πανδημία ο οικονομικός τομέας άνθιζε κι ευημερούσε, λες και από το 2010 δεν έκλεισαν ένα σωρό επιχειρήσεις, δεν μειώθηκαν οι μισθοί, δεν αυξήθηκε η ανεργία, δεν καταστράφηκε ο τομέας της υγείας…την πανδημία περιμέναμε για να φέρει την κρίση και να τη νιώσουμε…

Αναφέρει πως η κυβέρνηση άπλωσε «δίχτυ προστασίας» στην εργασία και την επιχειρηματικότητα…Να σε κάψω Γιάννη μου να σ΄αλείψω μέλι δηλαδή….

Αφού η εργασία έγινε δυσεύρετη κι αφού η επιχειρηματικότητα κατάντησε Ρωσική ρουλέτα από το 2010, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να απλώσει δίχτυ προστασίας δίνοντας ψίχουλα στον πεινασμένο  – απεγνωσμένο επιχειρηματία και στον άνεργο…Πόσο καλή κυβέρνηση….

Αναφέρει πως καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών…

Μην τυχόν και ξεχάσει ο ραγιάς πως είναι ραγιάς και δούλος. Όλα κι όλα…η κουλτούρα πληρωμών πρέπει να καλλιεργείται, όπως το προζύμι ένα πράμα. Μην τη χάσουμε , μην την ξεχάσουμε , μην τυχόν κι απαλλαγούμε ποτέ από αυτή την …κουλτούρα. Γιατί αν φτάσουμε ποτέ να μην χρωστάμε και κοιμόμαστε ήσυχοι και γελάμε και δυναμώσει το ανοσοποιητικό μας, ίσως και να μας κακοφανεί …

Μετά την κρίση, λέει, οι μηχανές της οικονομίας πρέπει να ξαναπάρουν μπροστά, το συντομότερο και με μέγιστη ισχύ, ώστε να ανακτηθεί η δυναμική που είχε αναπτύξει η ελληνική οικονομία στις αρχές του 2020….Εδώ γελάμε!!!!

Μάλλον σε παράλληλα σύμπαντα ζουν και βιώνουν οι πολιτικοί μας, δεν εξηγείται διαφορετικά….Δηλαδή θέλει να μας πει πως στις αρχές του 2020 είχαν όλα βελτιωθεί κι ανακάμψει;;; Που από το 2010 απλώς η πτώση είναι συνεχής;;;

Και θα συνεχίσουμε , λέει, να δανειζόμαστε επιτυχώς από τις αγορές….

Δηλαδή πόση επιτυχία έχει ο δανεισμός από τράπεζες;;;; Θα μας τρελάνει ο υπουργός ;;;

Αλλά το φινάλε είναι “grand” φινάλε, διότι, λέει, η επανεκκίνηση θα είναι δύσκολη και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και την πιθανή μελλοντική επανάληψη της, που σύμφωνα με την προφητεία του πρωθυπουργού, από Σεπτέμβριο περιμένουμε νέα έξαρση , με όσα αυτό υπονοεί…

Και όλες αυτές οι τοποθετήσεις του υπουργού για όλους εμάς τους πολίτες, προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς, όλα είναι τέλεια, τα χρέη μας μένουν κι απλώς παίρνουν παράταση, η οικονομία θα ανθίσει όπως το χαμόμηλο την Άνοιξη, για αυτό γελάστε, χαρείτε , χειροκροτήστε άνθρωποι….

Αγαπητοί μας πολιτικοί, που μας θεωρείτε ανίδεους και χειραγωγήσιμους, θα σας πω πως οι πολίτες ξυπνάνε και δεν τρώνε κουτόχορτο.

Γνωρίζουν καλά πως ο προϋπολογισμός του κράτους μας αναφέρει τα πιστωτικά έσοδα, τα οποία ξεπερνάνε τα 600 δις και τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε άμεσα κι εσείς μας ξεγελάτε με τα ψίχουλα των 24 δις;;;; Κι αυτά αν δεν θα υπάρξει ξανά έξαρση;;;;

Τί μας λέτε…. Έχετε δει τα ποσά των τελευταίων 6 προϋπολογισμών;;;;

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως οι Δήμοι μπορούν να δώσουν τη λύση αξιοποιώντας τους καταπιστευματικούς λογαριασμούς των Ελλήνων και δημιουργώντας ταμεία ειδικού σκοπού που θα γίνουν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Τα μεγάλα άσκοπα λόγια, ξεγελάσματα, δεν είναι πλέον για τον Έλληνα πολίτη και ήρθε ο καιρός, ωρίμασε, να καταλάβετε πως απευθύνεστε σε ανθρώπους με νόηση και να μας δείξετε πόσο άξιοι είστε όλοι εσείς που μας κυβερνάτε και πόσο αξιόπιστοι μπορείτε να γίνετε…

Τα 600 σας περιμένουν υπουργέ….κι εμείς σας κοιτάμε και σας περιμένουμε επίσης.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ