Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
«Καταπέλτης» κατά της θεραπείας με Remdesivir ο Ντιντιέ Ραούλ! Τι καταγγέλλει ο Γάλλος λοιμωξιολόγος
«Καταπέλτης» κατά της θεραπείας με Remdesivir ο Ντιντιέ Ραούλ! Τι καταγγέλλει ο Γάλλος λοιμωξιολόγος

«Καταπέλτης» κατά της θεραπείας με Remdesivir ο Ντιντιέ Ραούλ! Τι καταγγέλλει ο Γάλλος λοιμωξιολόγος

Ο διάσημος καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας μιλά για όλους και για όλα στον Nouvel Observateur αποκαλύπτοντας ότι πίσω από τον πόλεμο των φαρμάκων για την θεραπεία του Covid 19 υπάρχει ένας πόλεμος συμφερόντων που φτάνει μέχρι τις επιστημονικές επιτροπές της Γαλλίας.

Ο Ντιντιέ Ραούλ o οποίος υποστηρίζει την θεραπεία βασισμένη στην υδροξυχλωροκίνη απαντά στον δημοσιογράφο του Nouvel Observateur για το εάν πράγματι είναι αποτελεσματική η ουσία: «Αυτή είναι η δουλειά μου, δεν είναι δική σας. Έχω τα αποτελέσματα μπροστά μου. Οι μισές χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν υδροξυχλωροκίνη. Στη Γαλλία, το ίδιο.

Έχω τα στοιχεία για την υδροξυχλωροκίνη και την αζιθρομυκίνη. Αυτά που λένε στις τηλεοράσεις, δεν με νοιάζουν. Οι άνθρωποι ψηφίζουν με τα πόδια τους, οι γιατροί συνταγογραφούν, οι άνθρωποι παίρνουν τα φάρμακα. Οι δημοσιογράφοι, έχετε πρόβλημα, δεν κοιτάτε ποιοι είναι αυτοί που μιλούν. Υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν ανακαλύψεις. Και υπάρχουν αυτοί που ερευνούν μέχρι το τέλος. Εγώ, ανακάλυψα δώδεκα θεραπείες.

Δεν κάνατε ποτέ λάθος τον ρωτά ο δημοσιογράφος: «Ισως στα μικρά . Όσον αφορά τα μεγάλα , όχι» λέει ο Ντιντιέ Ραούλ.

Ακόμα και όταν στην αρχή υποτιμήσατε τη σημασία της επιδημίας, όταν μιλήσατε για γρίπη;

Δεν το είπα ποτέ, είναι λάθος. Είπα ότι δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί μια νέα ασθένεια. Το είπα στο Ελιζέ όταν συμμετείχα στο Επιστημονικό Συμβούλιο (26 Μαρτίου ).

Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν για τον οποίο αποφασίσατε να αποχωρήσετε από αυτήν την επιτροπή;

Δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με πλειοψηφία. Λαμβάνονται επειδή υπάρχει ένας ηγέτης που αποφασίζει αφού τους ακούει όλους. Αυτή η συνήθεια της προσπάθειας επίτευξης συναίνεσης δεν λειτουργεί. Μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν κατά της υδροξυχλωροκίνης… Η χλωροκίνη δεν δείχνει σημάδια αποτελεσματικότητας έναντι του Covid-19, λέει η αμερικανική μελέτη και αυτό είναι ψέμα.

Οι άνθρωποι λένε το ίδιο πράγμα για εσάς του λέει ο δημοσιογράφος και τον Ντιντιέ Ραούλ να απαντά: «Οι άνθρωποι λένε βλακείες για μένα. Ο καθένας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο για 70 χρόνια. Μόλις πήγατε σε μια τροπική χώρα, το πήρατε (χλωροκίνη, ανθελονοσιακό, σημείωμα του συντάκτη). Έχω βρει απροσδόκητους συμμάχους σε ρευματολόγους, οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει καρδιακή προσβολή με υδροξυχλωροκίνη. Δεν υπάρχει πλέον κοινή λογική».

Πώς εξηγείτε λοιπόν τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν το Επιστημονικό Συμβούλιο και ο Υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν για την υδροξυχλωροκίνη;

Όλη μου τη ζωή, περνούσα μισή μέρα την εβδομάδα μιλώντας με ασθενείς. Ετσι είναι οι γιατροί. Πιστεύετε πραγματικά ότι εάν τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου προσβληθούν από Covid, δεν θα πάρουν υδροξυχλωροκίνη και θα περιμένουν το Remdesivir (ένα αντιικό που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Gilead); Δεν είμαι παρανοϊκός. Αλλά μπορεί να έχετε άλλες ερωτήσεις.

Το Remdesivir είναι τοξικό φάρμακο

Το Remdesivir, δεν μπορείτε να το δώσετε εκτός από σοβαρά άρρωστους ανθρώπους, επειδή είναι ένα τρομερά τοξικό φάρμακο. Υπάρχουν 60% ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του 20% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. Μπορεί να δοθεί σε άτομα στην εντατική για να σώσει τη ζωή τους, αλλά όχι σε άτομα που έχουν συμπτώματα ισοδύναμα με αυτά μιας κοινής γρίπης. Και όμως, όταν κοιτάζετε τις κινήσεις στα χρηματιστήρια γύρω από το Gilead, στον Nasdaq ας πούμε, πρέπει να αποτιμώνται γύρω στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mέλη του επιστημονικού συμβουλίου της Γαλλίας έχουν συνεργαστεί με την Gilead

Εξάλλου τα δύο τρίτα των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου είχαν συνεργαστεί με τη Gilead .Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλα αυτά; Αυτή την ιστορία του εστιατορίου του Λονδίνου στο Tripadvisor. Παιδιά πληρώθηκαν για να κάνουν ψευδείς κριτικές . Αποφάσισαν να φτιάξουν ένα εστιατόριο που δεν υπήρχε. Οι άνθρωποι ήταν στο τηλέφωνο, αλλά δεν υπήρχε ποτέ χώρος. Μετά από έξι μήνες, το εστιατόριο κατατάχθηκε νούμερο 1 στο Λονδίνο. Μπήκαμε σε μια παρόμοια φάση με οικονομική λογική, τερατώδη κερδοσκοπία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη θεραπευτική λογική.

Αποτύχατε να πείσετε τον Εμανουέλ Μακρόν όταν ήρθε να σας επισκεφτεί στη Μασσαλία;

Του είπα ότι κανείς δεν έχει κάνει τόσα πολλά για τις μολυσματικές ασθένειες όσα έχω κάνει εγώ. Η κατανόηση της πολιτικής είναι τόσο περίπλοκη όσο η κατανόηση των μολυσματικών ασθενειών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πολλούς ανθρώπους γύρω του, όλοι λένε την γνώμη τους.

ΠΗΓΗ : medicalland.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ