αποσυμφόρηση φυλακών
αποσυμφόρηση φυλακών
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο κορονοϊός αποτελεί θανάσιμη απειλή αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση φυλακών.

Οι φυλακές έχουν καταστεί ισχυρά σημεία αναπαραγωγής του κορονοϊού αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να τις αποσυμφορήσουν απελευθερώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της μετάδοσης πίσω από τα κάγκελα.

Κρατούμενοι ξεκίνησαν εξεγέρσεις λόγω πανδημίας καθώς οι φυλακισμένοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για συστηματικά προβλήματα και ελλείψεις σε πολλές χώρες όπως είναι η βρωμιά, η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ο υπερπληθυσμός.

Καθώς ο ιός βύθισε σε κατάσταση κρίσης ολόκληρο τον πλανήτη οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέτρεψαν τις κυβερνήσεις να μειώσουν άμεσα το ποσοστό των φυλακισμένων.

Σε πολλές χώρες οι εγκαταστάσεις κράτησης είναι υπερβολικά και επικίνδυνα συγχρωτισμένες όπως ανέφερε η Michelle Bachelet , ανώτατη επιθεωρήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τουλάχιστον 125 χώρες έχουν περισσότερους φυλακισμένους από όσους προβλέπεται συμπεριλαμβανομένων 20 που έχουν περισσότερο από τον διπλάσιο αριθμό των κρατουμένων που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν.

Η Βραζιλία έχει ένα από τα πιο υπερφορτωμένα συστήματα φυλακών. Ένας φυλακισμένος έγραψε στην γυναίκα του ότι φοβάται πως θα πεθάνει στην φυλακή περιγράφοντας υψηλό πυρετό και έλλειψη σίτισης.

Στην Νέα Υόρκη από την Τρίτη έχουν πεθάνει 6 κρατούμενοι από τον κορονοϊό και αρρώστησαν εκατοντάδες. Έγινε έκκληση από τον ηθοποιό Alec Baldwin προς τον Κυβερνήτη Cuomo ώστε να αφήσει ελεύθερους όσοι αποτελούν ευάλωτη ομάδα συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων και εγκύων αλλά και ασθενών.

Πηγή / Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ