Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δραματικές εικόνες στην Ιταλία – Ουρές σε συσσίτια λόγω κοροναϊού

Καθώς η Ιταλία διανύει την έβδομη εβδομάδα της καραντίνας λόγω κοροναϊού, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αρκετοί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και το καθημερινό φαγητό και οδηγούνται στα συσσίτια. Εδώ και λίγες εβδομάδες ο αριθμός των κατοίκων της Σικελίας που κατεβαίνουν στο λιμάνι της Κατάνια για να πάρουν φαγητό έχει αυξηθεί. Παλαιότερα μόνο οι άστεγοι και οι πιο φτωχοί επισκέπτονταν τα συσσίτια της καθολικής εκκλησίας Κάριτας.

Η επέλαση του φονικού ιού δημιούργησε μια νέα στρατιά ανέργων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές τους ανάγκες. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις πιο φτωχές περιοχές της Ιταλίας, όπως η Σικελία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 3,7 εκατομμύρια Ιταλοί απασχολούνται στην παραοικονομία. Με την παύση της οικονομικής δραστηριότητας, που επέβαλε η καραντίνα, πολλοί έμειναν χωρίς εισόδημα. Πολλοί χρωστούν στις τράπεζες. Άλλοι κάνουν ουρές μπροστά στα ενεχυροδανειστήρια.

Η οργάνωση Σαλούπα, που θα πει λέμβος, τους συμβουλεύει πώς μπορούν να διακανονίσουν τα δάνειά τους και να ξεφύγουν από τα νύχια των τοκογλύφων.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι δήμοι μοιράζουν κουπόνια αξίας 25 ευρώ σε οικονομικά αδύναμους για αγορά τροφίμων. Η ιταλική κυβέρνηση έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ για τα κουπόνια και υποσχέθηκε άλλα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δήμους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που επιδείνωσε ο κορονοϊός.

 
 

πηγη: https://pandoros.blogspot.com/2020/04/blog-post_62.html?m=1

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ BRETTON WOODS ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ | ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΟΜΗΣΗ …

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ”

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ : ΕΓΓΡΑΦΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: 600 ΔΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 26-6-2019

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 24-6-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

   

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ