Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Εξέγερση στις Φυλακές Κορυδαλλού.. λόγω Κορωνοιού!!!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Εξέγερση στις Φυλακές Κορυδαλλού.. λόγω Κορωνοιού!!! (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Εξέγερση στις Φυλακές Κορυδαλλού.. λόγω Κορωνοιού!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !!!! ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟΙ

ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ


Εξέγερση υπάρχει αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, με τους κρατουμένους να αντιδρούν για αρκετούς λόγους, με αφορμή το γεγονός ότι δεν μπορούν να δουν τους συγγενείς τους λόγω κορωνοϊού και να βάζουν φωτιές στο κτίριο. Οι μαζικές αντιδράσεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει από την πτέρυγα των τοξικομανών, με το αίτημα της αποσυμφόρησης, καθώς αυτή την ώρα υπάρχουν περίπου 11.500 κρατούμενοι για χωρητικότητα 10.000 θέσεων, σε συνδυασμό με αυτό του γεγονός, ότι δεν μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να τους οδηγεί σε αυτή την πράξη.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γίνονται επεισόδια μεταξύ Κρατουμένων από τις πτέρυγες Ε και Β και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εξέγερση στις Φυλακές Κορυδαλλού..λόγω Κορωνοιού!!!

Μάλιστα όπως μας αναφέρουν  οι κρατούμενοι έχουν φτάσει μέχρι το θυρωρείο έμπροσθεν και έχουν καταλάβει το Διοικητήριο. Στις φυλακές βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Ήδη από προχθές (14/4) το απόγευμα οι κρατούμενοι των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και απέχουν καθολικά από όλα τα μεροκάματα συνεπώς και από τα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς συσσίτιο οι κρατούμενοι. Μπορούν να φάνε δηλαδή μόνο όσοι έχουν χρήματα για να αγοράσουν από το κυλικείο. Το πρόβλημα επεκτείνεται στις γυναίκες που κρατούνται στο απέναντι από τους άνδρες κτίριο, καθώς και αυτές προμηθεύονται φαγητό από τα συγκεκριμένα μαγειρεία, ενώ οι ίδιες επίσης είχαν κάνει αίτημα για αποσυμφόρηση
 
 
ΠΗΓΗ: www.athensmagazine.gr

Μέτρα και αποσυμφόρηση

Οι κρατούμενοι, όπως αναφέρεται από το dikastiko.gr, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα για τους κανόνες υγιεινής και προστασίας από τη ΓΓ Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, θεωρούν πως αυτά δεν επαρκούν. Το βλέμμα τους βέβαια είναι στο αίτημα αποσυμφόρησης, ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως είναι στο τραπέζι εκ μέρους της κυβέρνησης.

Τι ζητούν

Οι κρατούμενοι επί της ουσίας ζητούν:

– Την αποσυμφόρηση των φυλακών, όπως έγινε ήδη και σε άλλα κράτη λόγω της έκτακτης κατάστασης, με την άμεση αποφυλάκιση όσων έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους ή θέλουν ακόμα έναν χρόνο για να συμπληρώσουν τον χρόνο πραγματικής έκτισης.

– Την άμεση αποφυλάκιση όσων κρατούμενων εκτίουν ποινές έως πέντε έτη και όσων ανήκουν στα ευπαθείς ομάδες.

– Άμεση αποφυλάκιση των προσωρινά κρατούμενων με βραχιολάκι ή με κατ΄οίκον περιορισμό για δράστες μη ειδεχθών εγκλημάτων.

 

– Επανεξέταση των χώρων που έχουν οριστεί για την κράτηση ύποπτων κρουσμάτων, συχνή απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων της φυλακής

– Πρόσβαση γα όλους στα απαραίτητα υγειονομικά υλικά,

– Περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων για να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού, διακοπή μεταγωγών

Το σχέδιο για την αποσυμφόρηση

Το πλάνο αποσυμφόρησης είναι πάντως ακόμα στο τραπέζι, καθώς ένα ακόμα παράθυρο άνοιξε προχθές ο καθηγητής Τσιόρδας, αναφερόμενος σε επιστολή που έλαβε για αυτό το ζήτημα και περιέγραψε διαβούλευση με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, για μέτρα μη συγχρωτισμού στα σωφρονιστικά καταστήματα. Ο καθηγητής Τσιόρδας μίλησε για ευπαθείς ομάδες αναφερόμενος στους κρατούμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΝΠ, αν τελικά εγκριθεί, οδηγεί ένα ποσοστό περίπου 20% των 11.500 κρατουμένων των ελληνικών φυλακών σε αποφυλάκιση (εξαιρούνται βαριά αδικήματα τα λεγόμενα ειδεχθή, όπως ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες, τρομοκρατία, βιασμοί κ.λπ.).

Συγκεκριμένα αναμένεται να αποφυλακιστούν:

– Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν υπόλοιπο 12 μηνών (ανεξαρτήτως ύψους ποινής) στον πραγματικό χρόνο έκτισης της συνολικής ποινής τους,.

– Αποφυλακίζονται, επίσης, όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 5 έτη και κάθειρξη 5 έτη (δηλαδή και για κακούργημα με αυτή την ποινή) εφόσον έχουν εκτίσει το 1/20 της ποινής για σχεδόν όλα τα αδικήματα: π.χ οικονομικά φορολογικά, κλοπές, ελαφρά ναρκωτικά κλπ.

– Πιθανότατα ειδικά για τα οικονομικά εγκλήματα θα ενταχθούν οι ποινές έως 8 έτη κάθειρξης.

– Επίσης, αποφυλακίζονται, όλοι οι κρατούμενοι άνω των 65 ετών για ανάλογα αδικήματα και ποινές, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/30 της ποινής τους.

ΠΗΓΗ: www.athensmagazine.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

   

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ