Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Έκθεση ΔΝΤ: «Έρχονται κοινωνικές αναταραχές εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού»
Έκθεση ΔΝΤ: «Έρχονται κοινωνικές αναταραχές εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού»

Έκθεση ΔΝΤ: «Έρχονται κοινωνικές αναταραχές εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού»

Για «κοινωνικές αναταραχές» εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων του  κορωνοϊού κάνει λόγο σε μια ζοφερή μελέτη του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που δημοσιοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του.

«Οι πολιτικές αποφάσεις και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσουν σε “νέα κύματα κοινωνικών αναταραχών” στον κόσμο», εκτιμά το ΔΝΤ.

«Αν τα μέτρα στήριξης κριθούν ανεπαρκή για τον μετριασμό της κρίσης της Όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα βοήθειας προς άτομα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πιο σκληρά από τον  κορωνοϊό, το ΔΝΤ συνιστά ως εκ τούτου να δηλώνεται «σαφώς πως τα μέτρα στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση είναι προσωρινά». που προκαλεί ο  κορωνοϊός και των οικονομικών επιπτώσεών της, ή αν κριθούν άδικα και ότι ευνοούν τους πλούσιους ή τις πολυεθνικές, θα μπορούσαν να προκληθούν εκτεταμένες διαδηλώσεις», γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης παρακολούθησης των δημοσίων οικονομικών (Fiscal monitor).

Διαδηλώσεις θα μπορούσαν επίσης να ξεσπάσουν όταν τα μέτρα βοήθειας αποσυρθούν.

Το ΔΝΤ αναφέρεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό διαμαρτυριών που ξέσπασαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, παραθέτοντας εκείνες στον Ισημερινό, στην Αϊτή ή στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Αναφέρεται επίσης στα κινήματα των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία τον χειμώνα του 2018-2019, που ξέσπασε, μεταξύ άλλων, λόγω της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα και πήρε τη μορφή μιας ευρύτερης έκκλησης για περισσότερη κοινωνική ισότητα.

«Στον Λίβανο, οι άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή επιβαρύνσεων στο διαδίκτυο, ενώ στη Χιλή, η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς πυροδότησε κοινωνικές διαδηλώσεις για θέματα πολύ ευρύτερα», γράφει το ΔΝΤ.

Σημειώνει πως οι διαδηλώσεις κάθε χώρας είναι μοναδικές, όμως «μοιάζουν να έχουν κοινές θεματικές».

Και, συχνά, ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους λόγω δυσαρέσκειας και αισθημάτων αδικίας, που πολλά απ΄αυτά είναι πολύ παλιά. Μια μεταρρύθμιση ή ένα ειδικό μέτρο μπορεί να είναι τότε η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Εκτός από το γεγονός ότι εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες, πολύπλοκες και ειδικές αιτίες σε κάθε χώρα που προκαλούν τη δυσαρέσκεια, το ΔΝΤ συνιστά «μια προοδευτική προσέγγιση που θα επιτρέπει στους πολίτες να προσαρμοστούν».

Υπογραμμίζει τη σημασία της καλής επικοινωνίας με τους πολίτες ώστε να αποφευχθεί μια αναβίωση της δυσαρέσκειας.

Όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα βοήθειας προς άτομα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πιο σκληρά από τον  κορωνοϊό, το ΔΝΤ συνιστά ως εκ τούτου να δηλώνεται «σαφώς πως τα μέτρα στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση είναι προσωρινά».

ΠΗΓΗ: pronews

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ” | ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΟΜΗΣΗ …

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: 600 ΔΙΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 26-6-2019

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 24-6-2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ….

ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ