Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Handelsblatt για την Ελλαδα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 15%

Για κατάρρευση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 15% μιλάει η Handelsblatt εξαιτίας της ύφεσης και των μειωμένων φορολογικών εσόδων που θα προκύψουν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της με τίτλο «Ο κορονοϊός ακυρώνει τα σχέδια της Αθήνας για ιδιωτικοποιήσεις» τονίζει ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού δεν αναμένεται να επιτευχθούν.

Όπως επισημαίνεται «για το 2020 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήλπιζε να εισπράξει σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, το μεγαλύτερο ποσό από την έναρξη του σχετικού προγράμματος το 2011. Ωστόσο, έκανε τον λογαριασμό του χωρίς τον κορονοϊό.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι, στην καλύτερη περίπτωση, τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις για φέτος θα κυμανθούν γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Για τον υπουργό Οικονομικών η ανατροπή είναι ιδιαίτερα δυσχερής, καθώς είχε προεγγράψει στον φετινό προϋπολογισμό τα προσδoκώμενα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, ύψους 2.44 δισεκατομμυρίων.

Οι στόχοι του προϋπολογισμού δεν αναμένεται να επιτευχθούν. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση θα προκαλέσει μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 15% και κατάρρευση των φορολογικών εσόδων».

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ