Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Council of Europe anti-torture Committee publishes report on Greece
Η Επιτροπή Αντί βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσιεύει έκθεση για την Ελλάδα

Η Επιτροπή Αντί βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσιεύει έκθεση για την Ελλάδα

https://rm.coe.int

ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (CPT) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤHN ΕΠΙΣΗΜH ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:
“σε άλλα τμήματα των φυλακών αυτών και στα περισσότερα τμήματα των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού και Θεσσαλονίκης πάρα πολλοί κρατούμενοι (συνήθως όσοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους ή συγγενείς να τους στηρίξουν) εξακολουθούν να κρατούνται σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Στις περισσότερες πτέρυγες των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού και κακές υλικοτεχνικές συνθήκες· για παράδειγμα, φιλοξενούνταν έως και επτά άτομα σε κελί 9,5 τ.μ.στο οποίο υπήρχαν βρώμικα στρώματα και κουβέρτες, ήταν γεμάτο κοριούς και είχε μούχλα στους τοίχους και την οροφή.
Οι συνθήκες σε ορισμένα τμήματα όπως στην Ειδική Ζώνη Γ των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού (όπου υπήρχαν έως και πέντε κρατούμενοι σε κελιά 6 τ.μ.μόνο). Οι εκτεταμένες ελλείψεις όσον αφορά την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές εξακολουθούν να υφίστανται.
Προβληματικά ζητήματα όπως η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ιατρική εξέταση κατά την άφιξη ή το ιατρικό απόρρητο επιδεινώνονται από τη σοβαρή έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και τη συνεχή απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης υπηρεσιών υγείας.”

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΛΙΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΗΓΗhttps://www.coe.int/…/council-of-europe-anti-torture-commit…

Giannis Ploskas

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Read the executive summary in English

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρήστος Τσιμπούκης: Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

Αποφυλάκιση ΠαπαντωνίουΚαι για ποιο λόγο έχει παραπάνω αξία η ζωή του Παπαντωνίου από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολίτη , που του παρείχατε ειδική μεταχείριση επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού.

ΕΘΝΟΣ: Κραυγές αγωνίας φυλακισμένων γυναικών για μάσκες, αντισηπτικά και γιατρούς Ζητούν σχέδιο αποσυμφόρησης των φυλακών ενώ καταγγέλλουν ότι πρέπει να πληρώσουν για όλα

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μετά τον θάνατο 35χρονης Συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού.    

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ