Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Κορονοϊός: Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Πήρε παράταση το lockdown
Κορονοϊός: Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Πήρε παράταση το lockdown

Κορονοϊός: Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Πήρε παράταση το lockdown

Απαγόρευση μετακινήσεων – Κορονοϊός:  Η είδηση πέρασε στα… ψιλά της ειδησεογραφίας και αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τα συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση μετακινήσεων επιβατών θα έχουν ισχύ έως τις 31 Μαΐου

Οι σχετικές αποφάσεις υπογράφησαν την 1η Απριλίου 2020 και ουσιαστικά επεκτείνουν το συνολικό lockdown όχι μόνο για όλο τον Απρίλιο, αλλά και για ολόκληρο τον Μάιο, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο.
Τα συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης (όπως ταξί, τρόλεϊ λεωφορεία, πούλμαν κ.λπ.) εφαρμόζονται με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προς αποφυγή της διασποράς και της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα εν λόγω μέτρα έχουν ισχύ έως 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλλουν.

Αναλυτικά, προβλέπονται:
– Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).
– Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
– Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Τι ισχύει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.
Επίσης, με εγκύκλιο του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους. Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

Ο παγκόσμιος εφιάλτης σε αριθμούς

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν το 1.000.000, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό συνεχίζει να καλπάζει στην Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Ο ιός έχει σκοτώσει παγκοσμίως 51.000 ανθρώπους, με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, μετά στην Ισπανία και έπειτα στις ΗΠΑ.
Τα πρώτα 100.000 κρούσματα αναφέρθηκαν σε περίπου 55 μέρες και τα πρώτα 500.000 σε 76 μέρες. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.000.000 μέσα στις τελευταίες οχτώ μέρες.
Τα συνολικά κρούσματα που καταγράφηκαν μέχρι σήμερα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με μια μέρα πριν, η πρώτη φορά που το ποσοστό αυτό έφτασε σε διψήφιο αριθμό, μετά την εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας.
Υπάρχουν 117 χώρες και εδάφη που έχουν καταγράψει πάνω από 100 κρούσματα, 50 με πάνω από 1.000 κρούσματα και επτά με πάνω από 50.000, κυρίως στην Ευρώπη.
Πηγή newsbomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρήστος Τσιμπούκης: Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

Αποφυλάκιση Παπαντωνίου: Και για ποιο λόγο έχει παραπάνω αξία η ζωή του Παπαντωνίου από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολίτη , που του παρείχατε ειδική μεταχείριση επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού.

ΕΘΝΟΣ: Κραυγές αγωνίας φυλακισμένων γυναικών για μάσκες, αντισηπτικά και γιατρούς Ζητούν σχέδιο αποσυμφόρησης των φυλακών ενώ καταγγέλλουν ότι πρέπει να πληρώσουν για όλα

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μετά τον θάνατο 35χρονης Συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού.    

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ