Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Σκανδαλώδης αποφυλάκιση Παπαντωνίου με βερεσέ του κορονοϊού-Έκθετη ηθικά η Δικαιοσύνη
Σκανδαλώδης αποφυλάκιση Παπαντωνίου με βερεσέ του κορονοϊού-Έκθετη ηθικά η Δικαιοσύνη

Σκανδαλώδης αποφυλάκιση Παπαντωνίου με βερεσέ του κορονοϊού-Έκθετη ηθικά η Δικαιοσύνη

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού από χθες είναι ο έγκλειστος για κατηγορίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην υπουργός Άμυνας, της κυβέρνησης Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου.

 Ο τσάρος των κυβερνήσεων Σημίτη σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατηγορείται για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για το πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Γιάννου  Παπαντωνίου , Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κ. Μαρία Τόλια, Ανακρίτρια του Ν.4022/2011, δυνάμει του άνω 945/2020  Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κύριου Γιάννου Παπαντωνίου με περιοριστικούς όρους και την χορήγησε σύμφωνα με το άρθρο 295 παράγραφος 2 του Κ.Π.Δ. προθεσμία καταβολής της επιβληθείσας εγγύησης την 1/7/2020, λαμβάνοντας υπόψη των εκτάκτων συνθηκών, που επικρατούν στην χώρα λόγω κορωνοιού.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της αντικατάστασης της κράτησης του κατηγορούμενου, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών. Το Συμβούλιο είχε ορίσει περιοριστικούς όρους καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ.

Έκθετη νομικά μπορεί να μην είναι η απόφαση, αν και σηκώνει μεγάλη κουβέντα , είναι όμως έκθετη ηθικά και δικαιακά. Πως μπορεί να αποφυλακίζεται χωρίς να καταβάλει την ορισθείσα εγγύηση με το επιχείρημα ότι θα τα συγκεντρώσει εντός τριμήνου και να γίνεται επίκληση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ποια σχέση έχει κυρία Ανακρίτρια ο κορονοϊός με την τήρηση του κανόνων δικαίου; Για ποιο λόγο γίνεται επίκληση των συνθηκών εκτός φυλακών για ένα έγκλειστο και εν τέλη οι υπόλοιποι έγκλειστοι στις φυλακές δεν δικαιούνται την ίδια προνομιακή   μεταχείριση;

Που θα βρει κυρία ανακρίτρια τα 150.000 ευρώ σε 3 μήνες;

Πως πάρθηκε μια απόφαση να εξέλθει των φυλακών το πουλέν του αρχιερέα Σημίτη, με τον όρο να καταβάλει το ποσό της εγγύησης των 150.000 ευρώ μετά την πάροδο 3 μηνών; Αφού επικαλείται ότι σήμερα δεν τα έχει τα 150.000 ευρώ , αλήθεια σε 3 μήνες που θα τα βρει,μάλιστα μέσα σε μια κρίση που αποτέλεσε και το επιχείρημα της αποφυλάκισης, κυρία ανακρίτρια;

Θα λάβει κάποιο επίδομα ή κάποια έκτακτη επιδότηση; Θα μπει σε πρόγραμμα του ESM ή σε ΕΣΠΑ; Τι είναι κυρία ανακρίτρια τα 150.000 ευρώ στραγάλια να τα βρει σε μπακάλικο; Όπως τα μπακάλικα κάποτε έβαζαν βερεσέ στους πελάτες τους. Το σκεπτικό της απόφασης αυτοναναιρείται , από τη μία επικαλείται την κρίση και από την άλλη δέχεται ότι μέσα στην κρίση μπορεί σε 3 μήνες  να βρει 150.000 ευρώ που σήμερα δηλώνει ότι δεν έχει. 

Και για ποιο λόγο έχει παραπάνω αξία η ζωή του Παπαντωνίου από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολίτη , που του παρείχατε ειδική μεταχείριση επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού.

Η αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , που διετέλεσε και πρόεδρος του ΣτΕ, έγκριτη δικαστικός συμφωνεί με την προκλητική και σκανδαλώδη μεταχείριση ενός πολιτικού που κατηγορείται για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και παράβαση καθήκοντος;

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμφωνούν με την πρωτοφανή και προκλητική για τους Έλληνες πολίτες απόφαση αποφυλάκισης; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν;

Σίγουρα δεν συμφωνεί ο ελληνικός λαός που πλήρωσε από την τσέπη του τις αλόγιστες και σκανδαλώδης πολιτικές και συμπεριφορές πολιτικών σαν τον Γιάννο Παπαντωνίου, τις πλήρωσε με τρία μνημόνια , με αυτοκτονίες , με διωγμό χιλιάδων νέων στο εξωτερικό , με φτωχοποίηση.

ΠΗΓΗ: https://www.otavoice.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρήστος Τσιμπούκης: Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ