Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έτσι τραβάνε τα πλάνα τους ώστε να δείχνει γεμάτη η παραλία”, Μια Ανάλυση που θα συζητηθεί, του Μάνου Μαρκάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικόυ

Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει πως τραβάνε τα πλάνα τους το τελευταίο διάστημα τα κανάλια ώστε να συνεχίσει να πέφτει το βάρος της ευθύνης πάνω στον “απείθαρχο” λαό που κόβει τσάρκες σε παραλίες και πάρκα και να τη βγάζει καθαρή η κυβέρνηση η οποία το μόνο μέτρο που έχει πάρει είναι η αστυνόμευση.

Έφτιαξα ένα αφαιρετικό μοντέλο της παραλίας Θεσσαλονίκης από το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μέχρι τον Κήπο των γλυπτών (συνολική απόσταση περίπου 900 μέτρα, αποστάσεις μεταξύ των κολώνων 24 μέτρα, οι μετρήσεις έγιναν από το Google maps) και τράβηξα δύο λήψεις. Έβαλα και κάμποσους ανθρώπους χωρίς να τους τσιγκουνευτώ.

Στην εικόνα (3) βλέπουμε μια λήψη με φακό 50 mm δηλαδή όπως βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Οι αποστάσεις εδώ αποτυπώνονται ρεαλιστικά.
Στην εικόνα (4) βλέπουμε μια λήψη από το ίδιο περίπου σημείο με τηλεφακό 400 mm ο οποίος συμπιέζει το βάθος πεδίου, μικραίνει τις αποστάσεις μεταξύ των αντικειμένων και φέρνει τα πάντα πιο κοντά στη κάμερα.

Με τέτοιους φακούς τραβάνε τις λήψεις τους τα κανάλια για να δώσουν την εντύπωση του συνωστισμού. Αυτό είναι εμφανές αν συγκριθούν π.χ. οι αποστάσεις μεταξύ των κολώνων της εικόνας (4) με την εικόνα (5). Θα δούμε ότι μοιάζουν. Όλα έχουν συμπτυχθεί.

Το ίδιο συμβαίνει αν παρατηρήσουμε τα μπλε ανθρωπάκια. Στην εικόνα (4) φαίνεται ότι είναι σχεδόν δίπλα ενώ στην πραγματικότητα έχουν απόσταση 12 μέτρα (εικόνα (2)). Μαζί με τη κατάλληλη περιγραφή από τον ρεπόρτερ να πως επιτυγχάνεται ο συνωστισμός.

Στην τελευταία εικόνα βλέπουμε το ίδιο φαινόμενο σε ένα πραγματικό παράδειγμα.

Ήδη άρχισαν να κλείνουν την παραλία της Θεσσαλονίκης και σε λίγο ούτε το μήνυμα θα αρκεί για να βγεις για ένα τρέξιμο. Ο ΠΟΥ έχει πει ότι οι καραντίνες από μόνες τους δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Ο λαός έχει αναλάβει τις ευθύνες του κι έχει μείνει στο σπίτι. Τώρα να τις αναλάβει και η κυβέρνηση.
Δωρεάν τεστ για όλο το λαό.

Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση.
Δημιουργία νέων ΜΕΘ και εξοπλισμός των ήδη υπαρχόντων.

σσ ΑΧ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ;;;.. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΦΙΕΔΕΣ;;; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΔΟΜΕΣ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ 240% ΦΥΛΑΚΕΣ;;;

ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ. ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ;;; ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;;; ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ;;; ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε.ΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σημαντικές ελλείψεις τροφίμων παγκοσμίως

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ;; ΠΟΙΟΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” ΘΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;;;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ