Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΑΠΟΓΝΩΣΗ | παραγωγοί πετούν στα πρόβατα 50 τόνους ντομάτα/μέρα – ασφυκτικές οι πιέσεις της αγοράς (video+photos)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΦΤΆΣΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ !!! ΠΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη κυβέρνηση στον κόσμο που καταστρέφει από μόνη της, την αγροτική της παραγωγή ! ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

Σε πραγματική απόγνωση οι παραγωγοί στον Πλάτανο και τα Φαλάσαρνα Κισάμου, πετούν στα αιγοπρόβατα καθημερινά, περισσότερους από 50 τόνους ντομάτας. Όπως αφοπλιστικά λένε, «μπαίνουν μέσα» περισσότερο από 2000€/στρέμμα παραγωγής.

Στην τσέπη τους καταλήγουν μόλις 0,17 €/κιλό, όταν το κόστος παραμένει περίπου στα 0,50 € ανά κιλό ντομάτας.

Όσες ποσότητες μάλιστα, δεν πετούν σε «χωματερές» για τροφή των αιγοπροβάτων, τις πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές.

Πρόκειται για ογκώδεις παραγωγές, που μέχρι χθες κατέληγαν στις μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τα μανάβικα, αλλά και αρκετούς ενδιαφερόμενους αγοραστές από χώρες των Βαλκανίων.

Πλέον οι έμποροι δεν πλησιάζουν καν στα συσκευαστήρια των Φαλασάρνων, για να φορτώσουν και να μεταπωλήσουν ντομάτα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την καταστροφική ελαιοκομική περίοδο και τις πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας και η τοπική οικονομία, ο προβληματισμός είναι έντονος και πλέον οι άνθρωποι αυτοί ζητούν την στήριξη της πολιτείας με άμεση οικονομική βοήθεια, φοροελαφρύνσεις ή και απαλλαγές, προκειμένου απλά να επιβιώσουν και όχι για να σώσουν την ήδη χαμένη παραγωγική τους χρόνια.

Ουδείς λόγος για τον κόπο τους που πήγε «στράφι» και την καθημερινή τους αγωνία για το πως θα πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

Ο κ. Μιχάλης Δεικτάκης, γεωπόνος – παραγωγός και στέλεχος του συσκευαστηρίου των Φαλασάρνων, δίνει απογοητευτικά στοιχεία στο biskotto.gr, υπογραμμίζει ότι η χρονιά χάθηκε και περιγράφει με αριθμούς το μέγεθος της καταστροφής.




ARVE




ARVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σημαντικές ελλείψεις τροφίμων παγκοσμίως

Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί…

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ