Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΟΡΓΗ !!! ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

– «Πεινάμε», λένε με μια κραυγή, μερικές φορές ένα ψίθυρο, μερικές φορές με το θυμό εκείνων που ζητούν και κλέβουν τρόφιμα, επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

– Γιατί “πώς να φάτε χωρίς μισθό;;;”.

– Έτσι, “Το δικαιούμαι, γιατί δεν είναι δικό μου λάθος ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι”.
«Και εσύ, Κράτος, αυτά τα λεφτά πρέπει να μου τα δώσεις, γιατί αλλιώς είναι δικαίωμά μου να ξαφρίσω τα ράφια”.

Προσοχή, το κλίμα αλλάζει, κόντρα στα όσα δείχνουν οι έρευνες.

Η πόλη έχει σταματήσει να τραγουδάει από τα μπαλκόνια, στις 6 μμ. Κανείς δεν βγαίνει να εξορκίσει τον φόβο. Και, πράγματι, πηγαίνουμε στη Νάπολη, σε ένα σούπερ μάρκετ, για να δούμε τι συνέβη πριν από λίγες ώρες. Το βίντεο εμφανίζεται στη σελίδα Facebook “Αγώνας για τα δικαιώματά μας”.

Ένας κύριος φτάνει στο ταμείο: ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι. Και τίποτα περισσότερο. Ήρθε η σειρά του να πληρώσει και ακούγεται η φωνή του ταμία: “Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια.

Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα.

“Να λοιπόν τι αρχίζει να λείπει. Τα απαραίτητα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι, που ήδη προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα, δεν έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.




ARVE

Μετά στο Παλέρμο, πάντα σε ένα σούπερ μάρκετ.

“Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή”, ένας πολίτης του Παλέρμο, σε ένα βίντεο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά «η επανάσταση ξεσπάει».

Τώρα στο Μπάρι, ας ρίξουμε μια ματιά στα νέα.

Malielisa, ένας μικρός έμπορος: “Δεν μπορώ να το πάρω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν”. Όσοι είχαν ήδη δυσκολία να φτάσουν στα τέλη του μήνα, τώρα σέρνονται στην κόψη, όπως εκατοντάδες χιλιάδες ΑΦΜ: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε ακόμη για φαγητό», φωνάζει ξελαρυγγιασμένος.

Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, φωνάζοντας την απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε στο σπίτι μου να δείτε. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πρέπει να φάω.”




ARVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σημαντικές ελλείψεις τροφίμων παγκοσμίως

Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί…

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αν αρρωστήσουν πολλοί κρατούμενοι, τότε θα νομοθετήσουμε μέτρα»!!! Θανάσης Καμπαγιάννης: Σοκαριστική απάντηση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών

ΑΠΟΓΝΩΣΗ | παραγωγοί πετούν στα πρόβατα 50 τόνους ντομάτα/μέρα – ασφυκτικές οι πιέσεις της…

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ