Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Νέα επεισόδια στον Έβρο: Εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ελληνικών δυνάμεων

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε εκτεταμένη χρήση χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Άμεσα υπήρξε ενίσχυση του φράχτη από την ελληνική πλευρά καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο, δημιουργώντας μία διπλή περίμετρο, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη είσοδος  ΕΙΣΒΟΛΈΩΝ μεταναστών στη χώρα.

Από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.




ARVE

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη και να δημιουργήσουν δίοδο εισόδου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ