Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Έξοδοι με SMS από το κινητό
Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Έξοδοι με SMS από το κινητό
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορωνοϊός: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Έξοδοι με SMS από το κινητό

Δημοσίευμα αποκαλύπτει το σχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση για πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας

Εδώ και μέρες συζητείται το ενδεχόμενο της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού, με τους αρμόδιους να τονίζουν πως το έσχατο μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης και αν χρειαστεί η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες που είδαν σήμερα το μεσημέρι Κυριακής (22/3) το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν πως η απόφαση είναι ειλημμένη και μάλιστα παρουσιάζει και στοιχεία από το φερόμενο σχέδιο. 

Διαβάστε το δημοσίευμα από το in.gr για το σχέδιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, οι πολίτες θα στέλνουν αριθμό μετάβασης προς συγκεκριμένο πενταψήφιο νούμερο ώστε να εγκριθεί η μετακίνησή τους. 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ