Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Μόνο την πρώτη εβδομάδα καραντίνας σημειώθηκαν 30.000 απολύσεις εργαζομένων
Μόνο την πρώτη εβδομάδα καραντίνας σημειώθηκαν 30.000 απολύσεις εργαζομένων

Πρώτη εβδομάδα καραντίνας | 30.000 απολύσεις

ΟΛΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ.. Μπορεί τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη να είναι προγραμματισμένα να δημοσιοποιηθούν σε δυο μήνες, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Μόνο την πρώτη εβδομάδα καραντίνας σημειώθηκαν 30.000 απολύσεις εργαζομένων.

Ο κορονοϊός άλλαξε την καθημερινότητα όλων των πολιτών στην Ελλάδα. Παράλληλα προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά σε πολλά καταστήματα που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο για κάποιες μέρες.

Αυτό έφερε και χιλιάδες απολύσεις από την πρώτη εβδομάδα που η χώρα μπήκε σε καραντίνα. Μπορεί τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη να είναι προγραμματισμένα να δημοσιοποιηθούν σε δυο μήνες, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Το τελευταίο δεκαήμερο που ξεκίνησαν να κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης στο σύστημα Εργάνη καταγράφηκαν περίπου 30.000 απολύσεις όταν πέρυσι το Μάρτιο του 2019, είχε σημειωθεί θετικό ισοζύγιο-προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 43.373 θέσεις εργασίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από την Κρήτη καθώς 160 οδηγοί ΚΤΕΛ που είχαν αναλάβει και δρομολόγια μαθητών έχασαν τη δουλειά τους. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στο χώρο του τουρισμού.

Το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που είναι σχεδόν άδεια καλούν το προσωπικό να υπογράψει άδειες άνευ αποδοχών. Ανησυχητικό είναι και το ποσοστό μετατροπών των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική η εκ περιτροπής.

Πηγή: businessnews.gr


Η ψήφος σου μετράει
Γίνετε μια προσπάθεια να μαζευτούν ηλεκτρονικές υπογραφές ώστε να πιεστεί η πολιτεία να κάνει τις αυτονόητες αλλαγές που ζητάνε οι κρατούμενοι των φυλακών. Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας όλοι μαζί.
Θα πάρει μόλις 5 λεπτά να συμπληρωθεί η φόρμα.
Δημοψήφισμα για άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης των φυλακών.

Δημοψήφισμα για άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης των φυλακών.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ