Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Κι όμως συνεχίζουν να έρχονται κανονικά από Τουρκία
Κι όμως συνεχίζουν να έρχονται κανονικά από Τουρκία

Κι όμως συνεχίζουν να έρχονται κανονικά από Τουρκία

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ?

Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης θωρακίζονται δεκάδες Τούρκοι έρχονται στη Χίο χωρίς κανένα έλεγχο

Κανονικά παρά το εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής σε ΕΟΔΥ και Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Μετανάστευσης, εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Τουρκία.

Παρά τις φοβίες που υπάρχουν για εξάπλωση του κορωνοϊού, αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) το επίκεντρο έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, δεκάδες Τούρκοι πολίτες συνεχίζουν να περνούν την πύλη του Τελωνείου της Χίου, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Μοναδικό μέτρο προστασίας, τόσο για τελωνειακούς- αστυνομικούς όσο και για τους Τούρκους επισκέπτες, αποτελούν οι μάσκες, οι οποίες ωστόσο είναι αμφίβολο μέχρι ποιο βαθμό μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση του κορωνοϊού.

Μόνο ο ΕΟΔΥ υπεύθυνος

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής σε επικοινωνία με τον «π» διευκρίνισε ότι μοναδικός υπεύθυνος για το κλείσιμο της πύλης με την Τουρκία είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας από τον οποίο αναμένει να πράξει τα αυτονόητα.

«Εδώ και 3 ημέρες πιέζουμε για κλείσιμο της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον ΕΟΔΥ. Αυτά τα άτομα που ήρθαν δεν έχουν καμία προστασία και κινούνται είτε στην πόλη είτε σε χωριά της Χίου, όπως το Πυργί. Προσπάθησα να μιλήσω με το Λιμεναρχείο, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο για την διακοπή των δρομολογίων. Ελπίζω ότι ο ΕΟΔΥ θα καταλάβει την επικινδυνότητα της εισόδου πολιτών τρίτων χωρών μέσω Τουρκίας και θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης στον «π».

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ